måndag 24 oktober 2011

Helgens fynd i urval.

Helger i hemtrakterna innebär vanligtvis besök på minst en, gärna två, av favoritloppisarna. Den här helgen var inget undantag och tillsammans med min bror och svägerska, samt viss inblandning av lilla A och min mamma, vittjade jag båda ställena. Här är delar av fynden.
Ett plastfat med pressglasmönster som nog ska få bli ljusfat. På fatet några bokstavsklossar och julgranskulor (sådana köpte jag många - jag måste nog göra en julkrans i år också bara för att det var så roligt!). Under skymtar en oanvänd handduk med fantastiskt monogram och en söt rödrutig duk med korsstygnsbroderade blommor.
Två förkläden med mönster i orange. På dem står en mjölskäppa från Rörstrand. Den är sprucken upptill (dock snyggt lagad) och kostade därför bara 40 kronor (jag har sett likadana gå på Tradera för 200-300), salt- och pepparkar i form av katter och en kaffeburk. Burken tog en kvinna nästan framför näsan på mig igår, men hon såg lite tveksam ut och jag fick liksom känslan av att hon skulle ställa den ifrån sig, så jag gick vidare och mycket riktigt hittade jag den en stund senare där hon dumpat den bland porslinet. Hah!
Randiga glas - förutom det på bilden fanns det tre till - en grytlapp och en liten pepparkvarn, som enligt etiketten är från Danmark. Svartpeppar ingick! :)
Fler som har helgfyndat?

7 kommentarer:

 1. Så mycket fint!, pepparkvarnen är ju hur snygg som helst.

  SvaraRadera
 2. Kaffeburken! Underbar! Jag jobbade hela helgen och fick inget fyndat. Funderar på att åtgärda den sorgen med lite onsdagsloppis istället:)

  SvaraRadera
 3. Oj va mycket fint du har fyndat! Jag hann in en sväng på erikshjälpen i lördags men hittade inte direkt något alls..men får kolla där imorgon på onsdag istället.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. Tack för adressen! Vantarna skickas i morgon! :) Fina fynd förresten!

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga fynd!

  //Henrietta

  SvaraRadera
 6. Vi har precis lika bokstavsklossar! Också loppisfyndade! Ska nog göra något till Majlis av dem.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails