söndag 13 mars 2011

Gambia del tre - The Batik Factory.

Några bilder från The Batik Factory i Serekunda, Gambia. Där tillverkas både vaxbatik och tie-and-dye och vi fick se delar av processen. De som arbetade där var väldigt trevliga och tålmodiga både med min kamera och med alla mina frågor.
Pulvret och färgbadet nedan är indigo och jag misstänker att det även är ett indigofärgat tyg som mannen lite längre ner håller på att skölja. På de nedersta bilderna syns hur de färdiga vaxbatikstyckena hänger på torklinor till försäljning. Det fanns förstås också knytbatikade dukar, kuddfodral, kjolar och tygstycken i långa banor att köpa. Väldigt mycket fint hade de och det var väl värt ett besök! Inte gick jag tomhänt därifrån heller. :)

4 kommentarer:

 1. Vilka härliga tyger! Förstår mycket väl att du inte kom därifrån tomhänt...

  SvaraRadera
 2. Vilka arbeten och motiv, häftigt!

  Sv: jovisst kan man påverka lyckokänslan med färg och mönster...det enklaste sättet är ju att dra på sig något glatt klädesplagg. Förhöjer vilken grådaskig dag som helst. :)

  SvaraRadera
 3. Jag måste bara säga hur inspirerad jag blev ikväll när jag hittade ett gammalt inlägg på din blogg om dina plastväskor till långfärdsskridskorna och inlägget på 365slöjd där du beskriver på ett sånt bra sätt hur man fusar plastpåsar med strykjärn. Så häftigt!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails