fredag 6 augusti 2010

Slips-outfiten.

Igår var jag på en loppis som Sara tipsat mig om. Jag har nog aldrig sett så mycket grejer på en gång i hela mitt liv. Det var en gammal dam som måste ha samlat på sig prylar hela livet, men som nu var död och vars son tagit över huset. Hela gården var full av uthus, baracker och husvagnar fullständigt proppfulla. Det var en fascinerande upplevelse att bara gå runt och rota i allt. (Och lite skrämmande - tanken att jag själv kommer att lämna ett liknande arv efter mig om jag bara får leva tillräckligt länge och mitt loppisintresse inte avtar, känns inte helt orimlig...)

Mitt roligaste, eller åtminstone mest spektakulära, fynd, var långkjol, blus och väska sydda av gamla slipsar! Tanken på att äga en hel slips-outfit kändes så galen att jag inte kunde låta bli att slå till. :)
Enligt tantens son hade hon fått slipsplaggen uppsydda åt sig (det fanns ytterligare en kjol samt en väst av slipsar). Blusen passade mig bra, kjolen ser ut att vara alldeles för liten i midjan, men det känns ju ändå inte aktuellt att bära båda plaggen tillsammans. Nån måtta får det ändå vara.

Jag köpte också en garnvinda i fint skick, något större än den jag redan har, en plastburk i form av en pepparkaksgumma, ett antal örngott i fina tyger, några virkade grytlappar, en pappkoffert som ska bli leksakslåda och en mosaikbelagd blombänk i teak. Priset? 120 kronor - för allt.

Om det är några dalabor som läser så kan jag tipsa om att de har öppet i helgen också. Skicka ett mail eller lämna en kommentar om du vill ha vägbeskrivning!

9 kommentarer:

 1. Härliga fynd!
  Jag har en sådan pepparkaksgumma. Har sett en gubbe också någonstans..

  SvaraRadera
 2. En tomte fanns det på den här loppisen, men jag är lite allergisk mot tomtar, så den fick stanna där den var. :)

  SvaraRadera
 3. Vilket skoj ställe du har varit på!

  SvaraRadera
 4. Var är det??? Hittade en liknande i Torsåker, men den här verkar ännu häftigare...

  SvaraRadera
 5. Oooh, det MÅSTE vara den i Svärdsjö va? :)
  http://www.youtube.com/watch?v=Zwx-f2ZVYZg

  Hon var cool!

  SvaraRadera
 6. Oj, vilka lustiga och faschinerande fynd du kommit över! :-)

  SvaraRadera
 7. Jag gillar verkligen slipsfynden!

  SvaraRadera
 8. OMG vilken tant!!! Hon är ju ännu häftigare än vad jag hoppats på!! Jag ser migsjälv om 50år!! :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails