måndag 2 augusti 2010

Balkongföljetong del V - piff!

Efter fredagens inköp av stolar på loppis ser det nu ut såhär på min balkong. Det finns en stol till, men den är hopfälld, jag gör ju inte med mer än en åt gången när det bara är jag hemma. Jag gillar att de har träarmstöd istället för plast-. Nån dag ska jag ta och slipa och olja in armstöden också, det ser ut att vara ett tag sedan. Plastmattorna är från Indiska (den "blommiga") respektive loppis.


Jag var verkligen inte snabb med att få blommor på balkongen i år, men till slut blev det ett litet trädgårdshörn i alla fall.


På bordet (också loppisfynd - 25 kr) står "köksträdgården". Den främre plantan, med paprikor på, har jag köpt i en blomsteraffär med paprikor och allt. De bakre plantorna, en paprika och en spansk peppar, har min bror sått och drivit upp. Tyvärr glömde jag märka dem vid omplanteringen, så just nu är det lite oklart vilken som är vilken, men det lär väl visa sig om de bestämmer sig för att bära frukt.

Jag tyckte blompinnarna som satt i den köpta paprikaplantan var lite tråkiga, så de fick varsin plåtblomma på toppen. Beskrivningar av hur man gör liknande blommor finns både här och där.Närbild på dahlian för några veckor sedan. Måste vara årets vackraste blomma tror jag. Där behövs inga blompinnar, åtminstone inte för att pigga upp intrycket av själva blomman. Just nu befinner den sig dock mellan två blomningar och ser inte lika rolig ut.


Lite mysbelysning framåt kvällen får man genom att tända ljuset i loppis-lyktan. Den hänger ganska bra där på klädhängaren.

2 kommentarer:

  1. Just den där sortens Dahlia köpte jag till en vän som vi var bjudna på middag hos. Helt overkligt fin! Jag gillar att Dahliorna är som bollar. Man tröttnar aldrig att titta på dess fantastiska blommor!

    SvaraRadera
  2. Otroligt vacker Dahlia!

    Jag gör allt på blocken, från scratch...

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails