tisdag 20 juli 2010

Grytlappsbörs.

Jag har sytt en börs av en kvadratisk grytlapp. Jag vek in tre av hörnen och sydde ihop för hand, så att det blev ett kuvert. Den fjärde fliken blev lock och hanken blev knapphål. Knappen sydde jag fast på "fel" sida av börsen eftersom det blev passligare så.
Knappen är min första egenhändigt tygklädda knapp. Den är klädd med ett av 50-talstygerna som jag fyndade häromveckan och så har jag broderat lite på den.
Idén med grytlappsbörsar har jag fått från boken Textilt återbruk av Malin Lindström, för övrigt en väldigt trevlig och inspirerande bok! Malin har också en blogg på samma tema.

6 kommentarer:

 1. otroligt fiffigt och fint! det måste jag nog oxå prova.

  SvaraRadera
 2. Rolig idé. Och fint blev det också :-)

  SvaraRadera
 3. Finfin börs! Det är himla kul att göra om gammalt till nytt! En kurskamrat till mig sydde ett förkläde av gamla grytlappar när vi läste design, det blev urläckert! Dina ryska nåldockor är förövrigt superläckra - blev plötsligt sugen på att leta dockor på loppisar ;)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin blogg! Tack för komplimangen om min min cykel. Cykelkorgen har jag jag stickat in. Remsan är lika bred hela vägen och sen har jag helt enkelt streckt upp den där det behövdes. "Hålen" är et visst antal maskor som jag avmaskade på ena varvet och la upp igen på nästa varv. Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Cool!
  Grytlappar finns ju alltid på loppis. Bra att hitta på ny användning för. Undrar om det finns nåt man kan göra med dem för trädgårdbruk?

  SvaraRadera
 6. Åh, den blev ju jättesöt!
  Superbra idé!

  Tack för tipset om baby cool. Hade glömt det där om babyjackorna med knappgylfsstägning!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails