torsdag 27 maj 2010

Voodoo-nåldynan.

Nu har tiden för Mönsterarkivets nåldynebyte löpt ut. I fredags var sista dag att posta paketet, men min byteskompis Janette och jag kom överens om att skjuta upp denna deadline lite. Jag postade i måndags, och nu ser jag på hennes blogg att paketet har kommit fram. Janette gillar, enligt egen utsago, retro, färgglatt, pinup-estetik och välarbetat. Det blev i min tolkning såhär:
Nåldynan (som tydligen fått namnet Erna) är som synes i form av en voodoo-docka, sydd av begagnat tyg (närmare bestämt fickorna från ett loppisförkläde) med broderad "tatuering", langettsydda kanter och stoppad med polyestervadd. Jag fick idén för några veckor sedan. Inspirationen kommer från mina och Sofias voodoo-dockor, från Ragamuffin i serien Lenore och från den här lilla gynnaren, som är en nyckelring med en afrikansk barnteckning som förlaga.

 I paketet fanns också ett par virkade spetsar ur lådan som jag fyndade i februari, en liten rund virkad duk från Myrorna (likadana som jag använt till vinterblomman och ettårsbodyn) och fyra bitar mörk choklad med olika smaksättning.
 Tydligen träffade jag alldeles rätt, för titta så fint Janette skriver om paketet! Jag är väldigt glad att dockan blev så uppskattad!
Jo, och så har jag köpt en ny kamera. Vi ska bara lära känna varandra lite, sen hoppas jag kunna bjuda på förbättrad bildkvalité här på bloggen. :)

8 kommentarer:

 1. Alltså din voodoo-nåldyna är ju bara så himla fin o bra. Den är helt klart favoriten av alla 60 dynor!!!!

  SvaraRadera
 2. Den e riktigt cool! Är särskilt impad av att du har broderat hjärtat med "pain", det är riktigt snyggt gjort! Tyget är också mycket fint:-)

  SvaraRadera
 3. Den där är ju bara såååå grym!

  (och plötsligt känns ju min otroligt konventionell och småtråkig... kanske måste göra en voodoo-inspirerad jag också?)

  SvaraRadera
 4. Men åh, vad glad jag blir för alla era fina ord! De värmer verkligen, ska ni veta. Tack!

  SvaraRadera
 5. Åh, önskar jag hade gjort den. Helt klart min favorit! Kul att hitta hit på köpet.

  SvaraRadera
 6. Så klart grymt häftig nåldyna, broderiet verkligen imponerande. Skulle dock ha svårt med en voodoodocka som nåldyna tror jag! Är väl inte alltför övernaturlig av mig, men ändå, lite läskigt :)

  SvaraRadera
 7. Vilken läcker nåldyna! Har du sett Tim Burton´s "pin cushion queen"? Påminner om din, men lite grymmare ;)http://homepage.eircom.net/~sebulbac/burton/pinqueen.html

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails