tisdag 30 maj 2017

Pakkasyöt.

Nu när det snart är sommar, är det väl hög tid att visa min julstickning, eller vad säger ni? Jag hittade sockorna Pakkasyöt (som en instagramföljare lärde mig betyder typ "frostnätter") på Ravelry lite före jul, och bestämde mig för att de skulle bli mitt julledighetsprojekt.


Ett litet problem bara - mönstret fanns endast på finska. Jag tänkte dock som jag brukar: "hur svårt kan det vara?" och köpte mönstret ändå, i hopp om att det fanns någon typ av diagram. Det gjorde det lyckligtvis, men också en del text, som jag översatte med hjälp av Google Translate. Låt oss säga att det var tur att diagrammet fanns och att jag har en del sockstickningsrutin, för det var inte direkt tack vare översättningen som det gick vägen. Autentiskt citat ur det översatta mönstret: "(Du kan också få extra slingor elektroder övergångs referenser, om det verkar bestående av ett hål. December de extra rätt första raden på hälen efter). Det finns nu 75 år." Ja, ni hör ju själva.


Sockorna är stickade på stickor 3 mm och i ett finskt garn också - Novita Nalle. Originalsockorna är uppstickade i grått och vitt, men jag valde lite gladare färger, som kontrasterar riktigt fint mot varandra. Komplementfärger, I love it! ♡Nu hade jag just inte någon julledighet att tala om, utan bara en dag utöver helgdagarna, men sockorna var ändå ganska snabbstickade och de sista varven stickade jag på nyårsdagen. Som ni kanske anar av bilderna är dock inte fotade vid nyåret, utan i fäboden häromdagen, med hjälp av stickkompisen Frida. De är lite tjockare än sockorna jag vanligtvis stickar, så de är varma och sköna.

5 kommentarer:

 1. Sockorna är jättefina. Hur tycker du att sockorna stannar uppe - jag menar, det är inte någon resår att tala om som skulle kunna hålla dem uppe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De håller sig uppe helt ok. Skaftet är lite stumt också pga mönsterstickningen, det hjälper nog till.

   Radera
 2. Läckra och jäääädrans fint dekorativa!! Vilken bedrift :) Tur att du är sockssticksrutinerad!!

  SvaraRadera
 3. Så snygga! Tummen upp för färgkombinationen ��❤

  SvaraRadera
 4. Mycket vackra! Du har rätt inställning! Motgångar är möjligheter! Du lyckades!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails