tisdag 20 december 2016

Monthly Makers december: JUL.

Jag tänker nästan varje månad att jag ska försöka vara med i Monthly Makers, men jag hinner sällan med. Den här gången presenterades dock temat redan i början av månaden, istället för den 10:e som brukligt. Temat för månaden är, föga förvånande, jul och jag har tillverkat några kransar av julpynt.


Ni som hängt med här tidigare vet ju att jag gjort flera återbrukspyntkransar tidigare, både till jul och till påsk. Men de är så roliga att göra att det är lite beroendeframkallande, så jag kunde inte låta bli att göra nya. Material finns det gott om, jag har en hel liten kartong i källaren med allehanda kranspynt. Jag brukar köpa påsar med blandade pynt på loppis, så får man många grejer för få kronor. Ljusmanschetter är en bra källa till blommor, blader, bär och kottar.


Till småkransarna har jag tillverkat stommen av 1,5 millimeters ståltråd, som jag lindat glitter runt. Den första blev, i brist på ett bättre ord, lite mer sparsmakad, med en hel del av glitterstommen synlig, den andra täckte jag helt med julgranskulor modell mindre.


Till den tredje, lite större kransen, hade jag tänkt göra en stomme på samma sätt, men sedan hittade jag en halmkrans för en tia på second hand samma helg som jag planerat att göra kransen, så då provade jag att använda den istället. Tänkte först att den kanske var för tjock, men det blev bra det också. För att inte det skulle titta fram någon halm i eventuella glipor, lindade jag den också med glitter innan jag satte igång med att limma fast julpynten. Den här kransen, som jag gav bort till min brorsfamilj, fick också en batteridriven ljusslinga, som jag lindade dit först och sedan byggde på med pynt runtomkring.Om det är någon som blir sugen på att göra en egen krans, finns en DIY här. Den är visserligen till en påskkrans, men förutom att stommen är annorlunda, är principen och tillvägagångssättet detsamma.

3 kommentarer:

  1. Åh hurra vad kul, jag tycker så mycket om dina återbrukskransar! Tycker dessa är ett så härligt sätt att ta till vara på småpyntet och sätta kraftfull stämning redan i farstun förutom att de får så skön fulsnygg känsla, och fulsnygg är verkligen vad julen ska vara! I den här trion är den med kulorna min favvo. Fin detalj med de "sockrade" äpplena!

    SvaraRadera
  2. Åh vad fina alla tre! Heja återbruket också! :D

    SvaraRadera
  3. Jag är fan sedan tidigare av dina återbrukskransar!! Måste nog börja samla för en egen krans :) De är ju så fina!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails