måndag 19 oktober 2015

Roma Mittens

Minns ni teststickningen, som jag deltog i för ett par månader sedan? Nu är vantarna klara och jag är nöjd med dem, även om jag fick gå upp i stickstorlek under arbetets gång och därmed sticka om en del.


Vantarna är fortfarande ganska små i storleken, men jag har inte särskilt stora händer, så på mig passar de bra. Ytmönstret, som är uppbyggt av räta, aviga och vridna maskor är verkligen fint, tycker jag! Garnet, som jag skrivit lite mer om här, genomgick en smärre förvandling vid tvätt och blockning - från fett och strävt till mjukt och fluffigt. Det ändrade t o m färg en smula.
Garnet är ganska ojämnt spunnet och på ett par ställen fick jag faktiskt ta av det för att undvika att behöva sticka med de allra tunnaste partierna, som nästan var som sytråd.


Mönstret heter Roma Mittens, är designat av Matilda Kruse och kommer att säljas till förmån för organisationen Hjärta till hjärta och deras arbete för den romska befolkningen i Rumänien och Bulgarien. Mönstersläppet har blivit lite fördröjt eftersom Matilda hållit på med flytt av sitt företag, men tanken är att mönstret ska finnas till försäljning i slutet av oktober. Jag återkommer såklart med information om när och var det kan köpas!

4 kommentarer:

  1. Håller med ovanstående; verkligen jättefina vantar! Jag gillar också mönstret på handryggarna. Superfina.

    SvaraRadera
  2. Fina vantar till en god sak :)

    SvaraRadera
  3. Snyggt! Jag hade aldrig orkat börja om. Hade gett upp. Bra jobbat!!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails