måndag 15 september 2014

Fäboddag med besk eftersmak.


Igår åkte jag med ett par kompisar till deras fäbodstuga utanför Malung. Vi hade en jättefin, men arbetsam, dag, där vi i strålande höstsol tog reda på några träd som fällts i backen bredvid stugan.


Riktigt svettigt var det att bära de i mindre bitar uppkapade trädstammarna i uppförslut till vedboden och att släpa ner de mindre grenarna för backen till rishögen på myren nedanför. Efteråt räknade vi ut att vi flyttat ungefär ett träd per person. Inte så konstigt att det känns lite i kroppen idag!


Kameran var också med och jag passade på att ta lite bilder i och omkring stugan, samt fotografera några färdiga alster till kommande blogginlägg.


Tyvärr fick ju dagen ett trist slut. Jag kom hem lagom till valvakan och ville inte tro mina ögon när valresultatet började utkristallisera sig. Det har väl framgått tidigare var mina politiska sympatier ligger och jag hade såklart röstat för ett regeringsskifte, men det känns svårt att vara något annat än besviken när 13% valde att lägga sin röst på SD. Usch och fy!

2 kommentarer:

  1. Wow! Vilka idylliska bilder! Jättefina!! Japp! Här har du en till som är sjukt besviken och inte förmår förstå denna framröstning av ett så kargt och ovänligt parti som SD??!! :(

    SvaraRadera
  2. Hela den här veckan har jag gått lite i dvala på något sätt. Mellan arg, förtvivlad och apatisk. Valresultatsångest har jag diagnostiserat mig med.
    Tur att ni fick njuta i fäboden först.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails