måndag 17 februari 2014

Sticksöndag!

Igår var jag på en riktigt rolig kurs! Det var Lotta och Madelaine, författare till boken Flerfärgsstickning med lyfta maskor och bloggen 2stickare, som kommit till Falun för att hålla stickworkshop. Med sig hade de massor av fina provlappar och små nystan med ullgarn i lockande färger. Nystanen var förpackade tre och tre i påsar och vi fick börja med att välja oss en påse. Jag valde en påse med svart, rönnbärsrött och ljusblått garn. Sedan fick vi börja med att provsticka de båda varianterna av mönstret "Liljor", som syns på lapparna längst till vänster i första och andra raden nedan. Därefter var det fritt fram att prova andra mönster ur boken.


Tekniken går alltså ut på att sticka mönster med hjälp av lyfta maskor, så att man kan få två- eller flerfärgad mönsterstickning fast man bara använder en färg i taget. Jag har ägt Lottas och Madelaines bok i typ 1½ år, men har faktiskt bara stickat ett av mönstren ur den tidigare (och det projektet är obloggat, inser jag nu i skrivande stund). Jag tror att det blir ändring på det efter denna inspirerande dag!



Om jag räknade rätt var vi 16 sticksugna som slöt upp och man får ju säga att vi hann producera en hel del provlappar på de fyra timmar som kursen pågick...


5 kommentarer:

  1. Åh jag blir så sugen på det där! Verkar jätteskoj plus skönt att bara ha en färg igång i taget :)

    SvaraRadera
  2. Ja så himla roligt när en så enkel teknik kan bli så fin

    SvaraRadera
  3. Kul att du gillade kursen. Många fina lappar blev det under dagen
    på Dalarnas museum.

    SvaraRadera
  4. Åh vad roligt att gå kurs och lära sig nåt nytt! Fina lappar blev det också

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails