lördag 27 juli 2013

Klosterarbete.

För en månad sedan skrev jag ju om mitt loppishittade hexagonprojekt. Nu under semestern har jag tagit mig an det och faktiskt kommit en ganska bra bit på väg. Efter att ha konsulterat en beskrivning hos min namne Nusse-Ida satte jag igång att sy.


Jag är faktiskt lite förvånad över att jag tycker att det är såpass roligt. Det låter kanske konstigt, men jag insåg ju från början att det här skulle kräva ett visst mått av noggrannhet för att bli bra och att göra saker långsamt och metodiskt är inte riktigt min grej. Dessutom tycker jag att det är ganska tråkigt att handsy. Därför såg jag på förhand det här som lite beteendeterapi, men det är faktiskt riktigt kul! Jag har haft med mig arbetet lite varstans på semestern och sytt ute och inne, på altaner och på bussar, i Värmland och på västkusten.


Jag valde att rita en ny hexagonmall i något mindre format än dem som var i påsen. På det viset kunde jag ändå utnyttja de pappmallar som fanns, bara jag klippte ner dem lite i storlek. Jag har använt en del av de tyger som följde med, men framför allt har jag använt tygprover ur den påse som jag loppisfyndade för tre år sedan. Planen är att det ska bli en kudde, för även om det är kul tror jag inte att jag kommer att orka färdigställa ett helt täcke.

2 kommentarer:

  1. Oj, vad sugen jag blir på att plocka fram mitt påbörjade lapptäcke med hexagoner. Jag tröttnade för länge sedan och gjorde aldrig färdigt det och sen föll det i glömska. Jag undrar var jag har det...

    Inser att jag skriver en kommentar på ett gammalt inlägg, men hoppas att du ser det ändå. Jag tittade just in blev fast ett tag :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails