tisdag 26 februari 2013

Färgningspremiär.

På slöjdklubben häromdagen hann jag också färga lite garn som jag blev riktigt nöjd med, även om det blev lite grönare på sina ställen än vad jag hade tänkt mig. Men det är precis i den färgskala som jag ofta navigerar mot. Mina färger, helt enkelt. Garnet är tretrådigt ullgarn, återbrukat från en tröja som ledarkollegan C repat upp.

Så här såg det ut under tillverkningen. På den här bilden ser ju de gröna partierna än grönare ut, vad jag menade ovan var alltså att jag inte hade tänkt att den gröna färgblandningen skulle bli så grön, jag hade föreställt mig något mer åt det senapsgula hållet. Det går säkert att kontrollera det, men nu blandade vi lite på känn, och då blir det ju som det blir. Och det tillvägagångssättet passar mig helt fint.

Här hänger garnet på tork efter att ha mikrats tre gånger och sedan sköljts och färgfixerats i ättiksvatten.


Och såhär ser det ut som uppnystat och provstickat. Jag har 45 gram garn vilket ju inte förslår till några storslagna projekt precis. Planen är att det ska bli ett par tossor eller sockor åt mitt kommande brorsbarn, det borde det åtminstone kunna räcka till.

10 kommentarer:

 1. Fint! Riktigt som en höstlövig skog :)

  SvaraRadera
 2. Men det blev ju jättesnyggt!

  SvaraRadera
 3. Vad snyggt det blev! Färga garn är verkligen kul, som att öppna julklappar eftersom man ofta blir överraskad av resultatet

  SvaraRadera
 4. Jättefint och tank för länken till hur man kan göra.
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
 5. Urläckert! Särskilt när man ser det i stickad form!!

  SvaraRadera
 6. jättefint blev det ju!! Härliga färgval!

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att färga själv! Och jättesnyggt blev det!

  SvaraRadera
 8. Snyggt! Har aldrig färgat i micro, men måste prova någon gång. Även om barnen tyckte att det tog lång tid, så går det fortare än att färga i gryta som jag brukar göra.

  SvaraRadera
 9. Hej
  Följde din kommentar om pekböcker i tyg på "365 saker du kan slöjda" och hamnade inne på denna helt underbara blogg!! =)
  Så mycket fina saker du gör! Och alla dessa loppisfynd... är riktigt, riktigt avundsjuk ;o)
  /Therése

  SvaraRadera
 10. Så alldeles underbart! Återbruk när det är som bäst, och riktigt gott hantverk. Tycker verkligen om det spräckliga resultatet och valda färgskala. Kul att se!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails