måndag 19 november 2012

Stämplat.

En av de första bilderna jag hittade när jag snöade in på Pinterest för några veckor sedan föreställde stämplar av knappar. Bilden kommer från Martha Stewart, men länken till ursprungsinlägget verkar inte fungera längre. Nåväl, det var inte som att det behövdes någon beskrivning direkt, utan det var bara att leta fram några fina knappar, limma fast dem på korkar och börja stämpla. Förutom knappstämplarna tryckte jag också med en tom trådrulle och ändarna på ett par pennor.Den här gången använde jag stämpeldynor, men till en annan gång kanske jag provar med vanlig färg istället. Har tänkt prova att stämpla på tyg också framöver och då får det väl bli textilfärg.
Det vita jag stämplat på är vanliga C6-kuvert, de färgade papprena är origamipapper. Sist men inte minst dekorerade jag lite brunt omslagspapper också.


De flesta knapparna gav helt andra avtryck än vad jag föreställde mig innan, men det är ju den överraskningseffekten som är det roliga, när man bara leker med tekniken. Som synes har jag kombinerat olika stämplar, som mest fyra stycken, för att bygga upp mönster. Jag tycker att det blev riktigt fina tryck och ser fram emot att prova igen!

Det här får bli veckans bidrag till Återbruksutmaningen. Ett nytt användningsområde för saker är det ju i alla fall, om än inte ett regelrätt återbruk. Som vanligt finns det länkar till många fler roliga projekt hos Klockarbarn.

33 kommentarer:

 1. Himla bra och helt plötsligt inser jag att jag har massa material till stämplar. Det är bara korkarna som fattas.

  SvaraRadera
 2. Hej,
  det här var verkligen en trevlig idé.

  Jag har knappar med ankare på som jag måste testa.

  Hälsningar
  Helén

  SvaraRadera
 3. Fint! (och enkelt) Det här vill jag också prova. Undra om jag har några korkar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev till Klockarbarn (på hennes blogg) så tror jag inte att det måste vara just korkar utan det går säkert bra med t ex trådrullar, plastlock från mejeriförpackningar eller PET-flaskekorkar. Huvudsaken är ju att knapparna får ett litet "handtag" liksom.

   Radera
 4. Åh så fint det måste jag prova.

  SvaraRadera
 5. Åhh va läckert! Måste genast inventera knapplådan! =)

  SvaraRadera
 6. Vilken bra idé! Superfint:)

  SvaraRadera
 7. Har du testat att trycka på textil med? Det tror jag att jag ska testa. Smart med trådrullar. Tänk att man kan vara kreativ men ändå köra fast i en tanke (korkat ;-)) hihi
  Som tur är har jag sparat mina senaste tomma trådrullar. Har inte haft nån idé med att spara dom men ändå gjort det som med så mkt annat. Nu får jag användning av dom.

  SvaraRadera
 8. fiffigt! första gången jag kommenterar, men har varit in både en och två gånger förr, du gör mycket fina saker!

  SvaraRadera
 9. Wow vad fint! Vilken toppenidé!

  SvaraRadera
 10. Superfint och en sån himla bra idé, ska också prova, så småningom!!!

  SvaraRadera
 11. Så fint! Jag som tycker om både stämplar och knappar!

  SvaraRadera
 12. Oj vad snyggt!

  Och det gav mig en idé... =)

  SvaraRadera
 13. Fiffigt! Och snyggt blev det!

  SvaraRadera
 14. Så fint! O fin idé! Jag har stämplat en del med textilfärg på tyg, o jag brukar kladda ut ett tunnt lager på ett plastlock eller liknande. Brukar funka toppen när man lärt sig hur mkt färg man ska ha :-)

  SvaraRadera
 15. SV; Tack för länk-tipset! Nu har jag sprättat upp grenen på shortsen och ska sy dit en rektangel. Men det får bli någon annan kväll.

  SvaraRadera
 16. Det var en kul idé! Jag har gjort egna presentpapper av brunt "skräppapper" genom att göra egna stämplar och stämpla i guldfärg. Måste nu pröva knappar också :)

  SvaraRadera
 17. Tack för tipset med knappar. Måste provas!

  SvaraRadera
 18. Vilken rolig idé! Det blev ju hur fint som helst! :-)

  SvaraRadera
 19. Vilken rolig och enkel idé! Toppen!
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 20. Strålande bra idé! Och snyggt blev det! :) Måste allt testa.

  SvaraRadera
 21. Wow, blir det så fint, vad roligt, det måste jag också testa! Tack för tips :)

  SvaraRadera
 22. Jättejättejättefint! Kram från LG

  SvaraRadera
 23. Vilken superbra ide!! Tack för tipset

  SvaraRadera
 24. Vilken fantastisk bra idé!

  SvaraRadera
 25. Åhnej vilka fina!! Dessa hade jag inte sett, men jag hade på plan att snickra ihop några liknande till workshopen. Jisses vad inspirerad jag blev nu! :D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails