onsdag 14 november 2012

Orange och blå.

Förra veckan när jag köpte en vinterjacka i petrolblått (eller vad nu färgen kallas) försökte killen i affären sälja på mig en äcklig akrylsjal i rönnbärsrött. Till hans försvar ska sägas dels att han ju inte kunde veta att jag är materialsnobb, dels att det faktiskt var väldigt snyggt tillsammans. Jag började tänka mer på den där kombinationen av turkos/blått och orange och när jag väl började leta, fanns den på flera ställen här hemma. Även på bakgrunden här på bloggen, slår det mig nu. Hur som helst, den är rätt fin, tycker ni inte?


1. Nya vinterjackan med gammal sjal (i ull!) från Gudrun Sjödén.
2. Sybehör av okänt ursprung och washitejp på loppisfyndat fat.
3. Broderad loppisduk, korg från Gambia.
4. En favoritburk, loppad för många år sedan.
5. Jordglob från en släkting på mammas sida.
6. Lampa och anslagstavla vid sybordet.
7. Saltkar i porslin och trä, från loppis.
8. Kudde i lappteknik, köpt av Nusse.
9. IRA-bricka med blått mönster och orange undersida.

6 kommentarer:

 1. Håller helt med! Snygg kombo! Och vad intressant, för just ordet materialsnobb har jag tänkt på bara de senaste dagarna! Jag är också en sån. Undrar om det finns någon återvändo nu. Börjar på allvar förakta klädkedjor med billiga kläder där den största delen är i riktiga skitmaterial som just ser... billiga ut. Och inte åldras de fint heller. /Snobb

  SvaraRadera
 2. Det är en jättehärlig färgkombination!
  Och den "ska" vara fin om man lyssnar på vad Itten berättar om färglära. Orange och blått ligger nämligen mittemot varandra i färgtonscirkeln och kallas därför för komplementskontraster. Det betyder att de frgerna framhäver varandra på ett bra sätt, de förstärker varandra. Därför ska du ha på dig en orange flytväst om du ramlar i det blå havet, då syns du tydligt :). Rött och grönt är ett annat par komplementskontraster som inom kort kommer användas flitigt i många hem.

  Ha en fortsatt färgstark vecka! hälsningar från Johanna, pysselochpapp.blogg.se

  SvaraRadera
 3. Det är en härlig kombination! Kan inte heller med akryl, blir liksom elektrisk av det...

  SvaraRadera
 4. Jag gillar orange med nästan alla färger :) Ska sticka en orange och lila halsduk när jag inte har massa annat för mig :p Akrylgarn har jag mycket av. Det är billigt och passar bra till vissa saker. Har gjort ett kuddfodral tex. Men skulle nog inte sticka kläder av det (eftersom min mamma säger att det inte är så bra) haha. Har inte provat :P

  SvaraRadera
 5. Ja,fint med kontraster! Vilken underbar lampa du har.
  /makiato

  SvaraRadera
 6. Jo, det e nog rätt fint ändå. Blev bara lite allergisk under 90-talet när allt skulle vara orange/blått eller orange/grönt. Fast då var det knallfärger...finare när det är lite dovare. Men man kan ju bli rätt skadad av barndomen ;-) hihi.
  Tycker jackan ser ut att ha riktigt snygg färg! O piffig halsduk till!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails