lördag 9 januari 2010

Att fynda i flera steg.

För några månader sedan ropade jag in två medaljongmönstrade örngott (samma mönster men olika färgställningar) på Tradera. Tanken var att jag skulle sy nåt av dem, bl a hade jag det ena örngottet i åtanke för den här väskan. När jag var på loppis i Karlstad för ett par månader sedan ramlade jag över ett påslakan i samma tyg. Jag köpte det raskt och förflyttade örngottet från tygförrådet till linneskåpet. När jag sedan rullade ut det hopvikta påslakanet inför tvätt, ramlade ytterligare ett örngott ut! Det var ju tur att jag inte hunnit sätta saxen i det första örngottet, då hade jag antagligen grämt mig oerhört. Nu har jag istället en full uppsättning sängkläder och en lite färggladare sovplats. Observera också min söta sänglampa, som kommer från min pappas pojkrum.

     

    
Det här har hänt mig flera gånger, att jag köpt nåt på second hand och sedan ett tag senare hittat likadana eller matchande saker på nån annan loppis. Bl a har jag också ett antal assietter som är inköpta vid tre olika tillfällen, efterrättsskålar som jag hittat tre av på en affär och fem av på en annan och två likadana vaser i olika storlek. Det är kul att kunna komplettera! Särskilt som det inte rör sig om några välkända objekt som man vet finns i olika utföranden.

4 kommentarer:

 1. Låter som äkta loppis-lycka det där! :-)

  SvaraRadera
 2. Lycka är verkligen att fynda på secondhand/loppis som tidigare inläggskribent skriver. Tänkte nog ta mig en sväng förbi Röda Korset på lunchen imorgon, man vet aldrig, kan ju hända att de har något roligt... Igår spenderade jag kvällen med att beställa en låååååång lista med pysselgrejer (mestadels smyckestillverkning) från en webshop och affär (Pagoni) som har startat i Övik! Du förstår, jag behövde ju stödja dem då som startat dem med ett första inköp på många saker ;)
  Vi hörs!

  SvaraRadera
 3. Taskig meningsbyggnad, men du förstår poängen, stödja dem som startat en sådan guldbutik i Övik =)

  SvaraRadera
 4. Metamorphosis: Tja, what can I say? Så många loppisar som jag frekventerar är det kanske inte så konstigt att jag hittar samma saker på flera ställen? :)

  Sara: Självklart måste sånt uppmuntras! Hoppas du hittar nåt fabulöst på Kupan!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails