torsdag 21 september 2017

#koftansstickpåse och smarta stickmarkörer.

För ett par år sedan lyckades jag dra med mig min kompis Anna i stickträsket. Nu har hon nyligen fyllt år och i present fick hon en stickpåse och några stickmarkörer som jag gjort.


Påsen är sydd efter en beskrivning som Tant Kofta delade med sig av på Instagram under sommaren. Under taggen #påsenbitförbit kan du också ta del av den. Tygerna har jag plockat ihop ur mina förråd. Väldigt roligt att kombinera färger och mönster! Jag har ytterligare tre påsar klara, så när som på snoddar, och en tillklippt, så det kommer (minst) ett påsinlägg till framöver.
Stickmarkörerna har jag gjort av smyckesvajer, klämpärlor och bokstavspärlor. För den som inte är bekant med engelska sticktermer är det alltså förkortningar för olika ökningar och hoptagningar och BOR står för Beginning Of Round, alltså varvets början när man stickar runt. Markörerna ska alltså ge en extra påminnelse om vad man ska göra när man kommer fram till dem i stickningen.

4 kommentarer:

 1. Jättefiffigt med stickmarkörerna! Och tusen tack för tips om snöflingor till vilene-tyget! Jag har testat en redan och fler kommer det att bli. Tack!

  SvaraRadera
 2. Men hur smart var inte detta?!? Såna stickmarkörer skall jag också göra, otroligt fiffigt ju! =)

  SvaraRadera
 3. Men vilka fina markörer! Och vilken fin stickpåse. Jag måste sy ett helt gäng genast!

  SvaraRadera
 4. Amen vad smarta markörer! Har aldrig ens tänkt på att de kan vara pedagogiska utöver själva märkningen, genom att också märka ut VAD som händer på olika punkter. Superfin present!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails