söndag 30 juli 2017

Tre länder på två veckor.

Här råder lite sommarstiltje, men det kan det ju få göra i semestertider. Jag har faktiskt varit på två resor de senaste veckorna och besökt tre olika länder inom loppet av ett par veckor. Helgen efter midsommar åkte jag till Oslo med två av mina barndomsvänner. Till största delen var det en resa i SKAM-nörderiets tecken, men när vi for Oslo runt på våra hyrda cyklar för att kolla in locations från serien, hann vi faktiskt se en del annat också. Vi bodde i ett supermysigt kvarter, fullt med restauranger, food trucks, saluhall och gatukonst. Dessutom var det Pride-festival i Oslo, så vi passade på att kolla in paraden i strålande solsken på lördagen.Väl hemma hade jag en vecka kvar på jobbet, och ett par dagar in på semestern drog jag på nästa resa, med två andra vänner. Den här gången var målet Italien och Frankrike och vi hann med inte mindre än fyra destinationer under den vecka som vi var borta - Pisa, Florens, Cinque Terre och Nice. Det låter kanske hattigt, men så kändes det faktiskt inte, snarare som att vi hann få ut massor av semester på relativt kort tid. Vi flög till Pisa och hem från Nice, men mellan orterna tog vi oss med tåg, vilket fungerade väldigt bra och var betydligt billigare än att åka tåg i Sverige. Höjdpunkten för mig var nog Cinque Terre, fem oerhört vackra pastellfärgade byar som ligger på rad längs den liguriska kusten, men hela resan var väldigt fin med många vackra vyer, sköna bad, god mat och inte minst glass.Ber om ursäkt för bildtungt inlägg, det här med begränsning är inte min grej.... Alla bilderna är från Instagram  (@tygochotyg heter jag där också) och där finns det ännu fler bilder från båda resorna att se, för den som vill.

2 kommentarer:

  1. Så fint! Cinque Terra har varit på min önskelista länge. Har dock hört att de begränsat turistantalet där. Oklart hur. Märkte ni av det?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det någon som sade till mig också innan vi åkte dit, jag försökte forska lite i det, men hittade ingen information varken hemifrån eller på plats om att så skulle vara fallet. Vi var iaf inte de enda turisterna där, om man säger så... :) Kan dock verkligen rekommendera att åka dit! Det är en av de absolut finaste platser jag varit på. Om jag åker dit igen någon gång ska jag dels åka lite tidigare eller senare på säsongen, skulle gärna vilja vandra mer, men inte i 30-35 graders värme och dels konditionsträna lite innan, för det är väldigt mycket backar och trappor överallt.

      Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails