söndag 21 augusti 2016

Barntröja uppifrån och ner.

Häromveckan fick jag överta en stickning från mina kusiners mamma. Hon hade påbörjat en tröja till mitt kusinbarn, men tappat sugen, så hon frågade om jag kunde tänka mig att slutföra den. Jag tog med den hem och förra helgen, när jag befann mig mellan två stickprojekt, verkade det som ett bra tillfälle att ta tag i den.


Tröjan är stickad uppifrån och ner och hon hade stickat till några centimeter ovanför armhålorna, så det gick ganska fort att sticka resten. Sedan har jag tvättat och blockat den under veckan.


Mönstret kommer härifrån, där man kan köpa garn och mönster som ett kit. Beskrivningen är lite halvdan tycker jag, exempelvis saknas anvisningar om stickfasthet, men själva stickningen är inte svår. Garnet är Zauberball Stärke och jag har stickat på stickor 3,5, förutom de rätstickade kanterna längst ner där jag använde 3 mm.
Det var första gången jag provade att sticka en tröja uppifrån och ner, men det kommer säkert att bli fler gånger, för det var smidigt. Dock kommer jag nog att göra på "det vanliga" sättet nästa gång, d v s raglan.

3 kommentarer:

 1. Jättesnygga färger! Gillar de verkligen. Sådan tur att du förbarmade dig över projektet och rodde det hela i land.

  SvaraRadera
 2. Så fin den blev!! :) Alla som har svårt att avsluta arbeten borde ha någon som du i sin närhet! Vill minnas att du även tog över tyglappar, i ett loppisköp, fortsatte och gjorde färdigt en kudde!!! Fantastiskt!

  SvaraRadera
 3. Fin tröja! Precis en sådan skulle jag
  vilja sticka till mitt barnbarnsbarn! Var kan man få tag på mönstret?
  Jag skulle också vilja få tag på ett mönster till enkel damjumper, men stickad uppifrån. Några tips?

  Amargaretv@gmail.com

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails