lördag 30 augusti 2014

Kubism.

När jag såg Lopplisas virkade kub, för typ ett år sedan, fick jag direkt en idé om att göra en kub av grytlappar. Just gamla virkade grytlappar är en sådan grej som jag nästan alltid tittar efter på loppis, och med tiden har jag kommit att ha... hrrrm, låt oss säga, rätt många. Ändå var det inte helt lätt att hitta sex stycken som var lika stora och framför allt kvadratiska. Dock var det egentligen inte där jag körde fast, utan vid nästa moment. Pinsamt länge har det legat sex grytlappar i en hög här hemma, i väntan på att bli ihopvirkade.


Men ni vet hur det är, plötsligt händer det! En dag fick jag för mig att jag stirrat nog länge på den där högen och letade fram bomullsgarn och virknål. Jag virkade först ett varv med fasta maskor runt var och en av grytlapparna, därefter virkade jag ihop dem och så var evighetsprojektet klart.
I samma veva som jag valde ut grytlapparna, sydde jag en innerkub av ett gammalt lakan, detta för att inte stoppningen ska "läcka" igenom grytlapparna. Kuben är stoppad ganska stadigt med polyestervadd och har en pingla inuti.


Kuben är redan provlekt av lilla A när hon var på besök. Nu får den ligga till sig i väntan på någon bebis att ge bort den till, eller så får den helt enkelt stanna här i leklådan och roa små barn som hälsar på.

9 kommentarer:

 1. Alltså vilken bra grej! Fick just för mig att göra en hel sittpall. Vore inte det fint?

  Var förresten på Länsmuseet Gävla i våras och där var det en kvinna som samlade på grytlappar som ställde ut dem och sålde kaffe i samma miljö. Helt enastående! Så nog kommer de till användning på något sätt - i hennes fall till att täcka väggar, hängas som vimplar och vara minidukar under en blomvas :)

  SvaraRadera
 2. Kul idé för att ge fina grytlappar ett nytt liv! :)

  SvaraRadera
 3. Helt underbar! Ser ut som en gräddbakelse. Fina grytlappar värda ett nytt liv!

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig grej! Roligt också att få namnet på kyrkan! Jag hade aldrig gått upp där!

  SvaraRadera
 5. Åh, så mycket läckrare det blev med fina grytlappar! :) Och vilket jädra bra användningsområde för avdankade grytisar! Tack för att du länkade!

  SvaraRadera
 6. Så grymt coolt! Bra idé! Typiskt att jag ska ha en krisperiod med sjuk katt precis när du har utlottning!! :-( Suck. Hoppas på nästa gång!

  SvaraRadera
 7. Så snyggt och enkelt! Kan tänka mig rolig för barnen med =)
  Även om enkelt inte alltid betyder att det blir klart fort....

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails