måndag 7 juli 2014

Bästa utflyktstipset!

I lördags åkte min arbetskamrat Anna och jag på utflykt. Det blev en heldag, nio timmar var vi borta och när vi summerade dagen konstaterade vi att vi hunnit med hela åtta stopp. Höjdpunkten hittade vi lite av en slump när vi körde förbi - Ateljé Y i Stora Skedvi.
Det är ett gammalt ordenshus, med en helt fantastisk kombinerad trädgård/skulpturpark, sluttande ner mot Dalälven där man kunde sitta på en brygga och avnjuta sitt fika. Ville man hellre sitta vid växthuset eller uppe vid huvudbyggnaden fanns det flera bord där också. Var man än vände sig i trädgården hittade ögat nya skulpturer och stilleben. Ett uthus rymde ett litet galleri och en ännu mindre loppis. Och så fick man gå in och titta på delar av huset, som är ägarna Peter Flincks och Jonas Ahlins hem och ateljé.
Den stora buren, som var bland det första vi såg när vi parkerat och som jag trodde var ett konstverk, visade sig vara en voljär med några fåglar. I hagarna intill trädgården gick höns och ett par gutefår. Det skulle finnas en åsna också, men den träffade vi inte på.
Jag tror att jag tog omkring hundra bilder med telefonen under besöket på Ateljé Y och här kommer en del av dem. Några har jag redan visat på Instagram, andra är blogg-exklusiva. :)Jag ska visa lite fler bilder från utflykten en annan dag, men det här fina stället förtjänar verkligen att lyftas fram i ett eget inlägg. Om ni har vägarna förbi någon av helgerna i juli, så kan jag bara rekommendera er att åka dit!

5 kommentarer:

 1. Nej men... Jag bor alldeles i krokarna av Skedvi, men har aldrig hört talas om Ateljé Y! Åkte man in i själva byn? Jag får nog börja se mig om lite mer i hemtrakterna:)

  SvaraRadera
 2. Vi kom från Gustafs-hållet och då låg det kanske 1-2 km innan själva byn, ett stort brunt hus på höger sida.

  SvaraRadera
 3. Det ser ut att ha varit en riktigt fin dag!

  SvaraRadera
 4. Hej hej, jag lånade ett foto av dig från återbruksutmaningen i mitt senaste inlägg. Länkade till dig som sig bör. Om det inte är okej så säg till. Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 5. Hej! Har precis hittat hit och måste bara säga, vilken underbar banner! Jag blir tokinspirerad av den. Och fin blogg i övrigt med, förstås!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails