måndag 26 maj 2014

Återbruksbrallor, demokrati och allas lika värde.

Idag hoppar jag på Klockarbarns återbruksutmaning igen, efter ett par veckors uppehåll. Visserligen med gamla alster, men även om jag sydde dem i vintras så har jag inte visat dem tidigare. Det är alltså några barnbyxor, som jag tänkte skänka till välgörande ändamål tillsammans med de här tröjorna. Tack vare Emma har jag nu fått reda på att en person som samlar in kläder och skickar till Manduar i Gambia bor här i Falun, så jag tänkte ta kontakt med henne och lämna kläderna.

Återbruket då? Jo, det rutiga tyget och den grå mudden har varit en tröja, som för övrigt räckt till ett par bebisbyxor tidigare också. Övriga tyger fick jag från mina kusiners mamma när hon rensade ur sina förråd i vintras och den randiga muddväven (eventuellt även den svarta) hade jag hemma sedan gammalt.


Fem olika byxpar, upphängda med udda klädnypor. Jo, för jag gillar olika och det tänker jag fortsätta med, även om alltför många av dem som röstade igår tydligen inte håller med mig. Jag syftar förstås på SD och övriga högerextremistiska/rasistiska/nazistiska partiers framgångar, som gör mig riktigt riktigt illa till mods. Och att så många inte röstade överhuvudtaget, ja det provocerar mig något oerhört. På andra håll i världen offrar folk sina liv i kampen för demokrati, och så orkar hälften av Sveriges röstberättigade inte ens gå och rösta?
"Jamen jag är emot EU", säger en del. Jaha, men nu har vi ändå varit med i snart 20 år och de beslut som tas i EU-parlamentet påverkar vår vardag, vad du än anser om det. Get over it. Desto större anledning att gå och rösta in någon vettig person då.

Ok, slut på brandtal. Nu ska jag titta runt bland de andra deltagarna i återbruksutmaningen, gör det du också.

6 kommentarer:

 1. Fina byxor och bra brandtal!

  SvaraRadera
 2. Bra rutet! Instämmer i allt! Och när det gäller SD verkar folk lyssna till dem utan att höra vad de egentligen menar. Det som gjorde mej mest förundrad och konfunderad från historielektionerna i skolan, var nog den olägenheten att Hitler faktiskt blev demokratiskt vald. Hallå???????

  PS fina återbruk!!!

  SvaraRadera
 3. Ja fy. Inte dina byxor. De är jättefina men fy vilken lathet att strunta i att rösta. Jag hade lite svårt att bestämma mig för ett parti men tänkte att vad som blir bättre än SD. För man kan vara säker på att SD s anhängare är angelägna om att lägga röster. Det borde alla andra också vara.

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också olika. Och jag gillar dina byxor och tanken med dem.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina byxor! Älskar olika brallor:-)

  SvaraRadera
 6. Hu ja! Jag fick bita mig i tungan lite för att inte skälla alltför mkt på mina soffliggande kollegor...! Fina byxor var det iaf!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails