lördag 20 november 2010

Plast-o-rama!

Idag var det slöjdklubb och vi fusade plastpåsar. Det var en ny teknik för alla barnen, men de lärde sig snabbt och gick lös på de ihopsamlade påsarna med liv och lust. De yngre barnen hade aldrig hanterat ett strykjärn förut, men alla var jätteduktiga och försiktiga och ingen brände sig.
Några satsade på att göra många olika plastbitar och att klippa ut figurer, medan andra satte igång att sy på direkten. Jag fixade en enkel mall till en ask, så ett par barn gjorde sådana. Även en liten väska blev till. Tanken var att vi skulle klippa eller skära remsor och prova att fläta på samma sätt som man flätar näver, men så långt hann vi inte idag.

Till plastfusing behövs påsar i olika färger och mönster, sax, bakplåtspapper, strykbräda eller en oöm filt som underlag och så förstås strykjärn. Nål och tråd, t ex broderigarn, att sy med om man vill. Enkelt, kreativt och jättekul för både vuxna och barn! Kanske ett tips för er andra varande eller blivande slöjdklubbshandledare, för jag vet att ni är några sådana som brukar läsa här.

5 kommentarer:

 1. Så roligt det verkar. Härlig blogg du har.

  SvaraRadera
 2. Men det där verkar ju så kul! Har du beskrivit tidigare hur man gör? Om inte, kan du inte göra en beskrivning?

  SvaraRadera
 3. Ja, verkligen, och inte bara till slöjdklubben. Till mig själv också :) Suck, det finns alldeles för mycket kul som jag vill göra, och alldeles för lite tid.

  SvaraRadera
 4. Skoj! Det måste jag prova någon gång!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är jätteroligt att fusa plast! Tänk bara på att lokalen måste vara välventilerad och att någon kan få allergiska reaktioner. Smältande plast bildar giftiga ångor!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails