onsdag 29 februari 2012

Tjugonionde februari.

Det firar vi med lite bilder av Tallinn, tycker jag. Dagens (ja, inte idag-dagens då utan lördagens) mesta fotoobjekt var dörrar. Det fanns så många fina och jag kunde gladeligen ha förevigat dem alla, men då hade nog ressällskapet blivit ganska trött på mig. Kanske ni också om jag skulle visa alla dörrar jag faktiskt tog kort på, så jag höjer med ett par utsikter, en instickad cykel, en vädigt ambitiös reaskylt och några löjligt små babusjkadockor.
Nu har jag förresten just varit och hämtat mina vantar, som jag ju glömde på bussen häromdagen. Ända till Göteborg hade de tydligen åkt med, innan de upphittades av någon ärlig människa. Lite lustigt, med tanke på att jag hade dem med mig dit helgen före också. I alla fall, efter några telefonsamtal till Swebus hittegodsavdelning och en snubbe vid namn Stefan så fick de åka med bussen tillbaka idag och nu är de hemma igen. Ett vardagsäventyr, minsann!

måndag 27 februari 2012

Om Anna och världens litenhet.

Någon gång i somras hittade jag en väldigt trevlig blogg. Färgglad retroinredning och kreativa projekt med återbruksförtecken, precis i min smak! Tyvärr verkade skribenten ha gjort ett uppehåll, men jag lade ändå till den bland mina länkar. Nu igår fick jag se att det kommit ett nytt inlägg (det visade sig sedan att det fanns fler, som av någon anledning inte dykt upp i länklistan). Jag blev väldigt glad och skrev en uppskattande kommentar. Anna, som bloggaren ifråga heter, tittade i sin tur in här och det visade sig att det är hon som har gjort slipslampskärmen! Hon jobbar alltså på Stadsmissionens remake i Göteborg. Det är ju helt ofattbart vilka sammanträffanden tillvaron bjuder på ibland!

Och titta för allt i världen in hos Anna ni också!

söndag 26 februari 2012

Stickade souvenirer.

I helgen har jag varit på kryssning till Tallinn med min pojkvän och hans familj. Jag hade planerat att köpa minst ett par stickade vantar, och eftersom jag lyckades tappa bort ett annat par vantar på bussresan till Stockholm (jag hade en gammal kompis i telefon och hon hade just berättat att hon väntar barn, så att få med mig vantarna när jag skulle byta buss blev tydligen lite övermäktigt) så kändes det helt berättigat att köpa två. De vita kan man som synes fälla ner toppen på - perfekt när man ska fingra på en smartphone ju. Kanske visar jag några bilder från själva Tallinn en annan dag.

lördag 25 februari 2012

Likisar.

Lite full i skratt blev jag faktiskt när jag såg den här koftan på Indiska. Den liksom påminde mig om något...


torsdag 23 februari 2012

Dags att tejpa loss.

Panduro har hakat på trenden och börjat sälja washitejp. Just nu till extrapris dessutom, så jag köpte på mig ett antal rullar när jag var i Göteborg. Ränder, rutor, prickar, blommor. Nu ligger de i en skål som praliner i väntan på att jag ska gå loss och börja tejpa över högt och lågt.

tisdag 21 februari 2012

Vad säger ni nu då?

Ni var ju rörande överens häromsistens om att den kitschiga lampfoten behövde en annan och lite galnare skärm än den befintliga. Och vem är väl jag att gå emot den allmänna opinionen? Sådan tur då att jag hittade en mer ändamålsenlig liten slipslampskärm på Stadsmissionen i Göteborg i lördags! Bättre, eller hur?

söndag 19 februari 2012

Tågpyssel.

Så här såg det ut i fredags morse vid sjutiden när jag satt på tåget på väg till Göteborg. Pysslet hade jag förberett hemma genom att skära upp pärlorna så det var bara att peta på dem på sladden till hörlurarna (eller, så bara var det inte, jag höll på ett bra tag på vägen hem idag också och är fortfarande inte riktigt klar). Först tarvades det dock ett par koppar kaffe ur min lilla termos för att väcka finmotoriken till liv.
Jag har alltså varit i Göteborg hela helgen och träffat ett gäng fina vänner från gymnasietiden. Trots att det gått nästan femton år sedan dess och vi flyttat runt åt olika håll, pluggat, skaffat jobb, förhållanden och barn så håller vänskapen i sig och det var lika roligt som alltid att träffas. Detta var tredje året i rad som vi tog oss en februarihelg i Göteborg tillsammans. Vi har mest ätit, känns det som. Hotellfrukost, semmelfika, indisk och palestinsk restaurang, chèvresallad, croissanter och vin har avlöst varandra. Jag har också ätit mitt livs första macaron och konstaterat att de, enligt min mun, är klart överreklamerade.
Jag har för övrigt försökt att lägga upp det här inlägget flera gånger under helgen via min ganska nya telefon, men den har inte velat låta mig få in bilderna i inlägget. Jag tänkte att det kanske finns någon därute som är van att använda blogger från en android-telefon som kan svara på mina nybörjarfrågor, men det tar vi en annan dag tror jag. Nu ska jag se På spåret-finalen på SVT Play och sedan sova!

Glas i inredningen.

Jag inspirerades lite av alla Fabriken-medlemmar som den senaste tiden bloggat om glas i inredningen och tog en tur med kameran i hemmet. Första anhalten blev köksfönstret, där det just nu står en ganska nyfyndad prickig glaskaraff från loppis, tillsammans med en "diamant" som jag fick i ett påskägg för några år sedan.
Ett ljusarrangemang på vardagsrumsbordet. Två stjärnljusstakar och två vanliga dricksglas som fått bli lyktor. Brickan under ska väl efterlikna pressglas, men är faktiskt av plast.

Fler dricksglas som ljuslyktor, även dessa i vardagsrummet. Ser ni djurtemat?

Speglar är ju också av glas. Den här lilla hittade jag på Myrorna i höstas och använde som underlag för ett litet julstilleben, men mest har jag haft mina tre danska gjutjärnsljusstakar stående på den. Om man lägger spegeln på bordet kan man se lite av lampan och vägghyllan i köket spegla sig...

... eller en liten bit februarihimmel.

Sist några förvaringsburkar. Alla från second hand, alla i glas, men sinsemellan ganska olika.

fredag 17 februari 2012

Vinterduken.

Jag hittade en så fin och vintrig duk på Ludvika pingstförsamlings loppis häromveckan. Det kan hända att det egentligen är en julduk, men förutom en gran och några pepparkaksgrisar i fönstret på ett av husen är det ingenting med den som skriker jul, så jag tycker att den funkar även i februari (sade hon som inte tagit ned adventsstjärnorna än...)
Köksbordet ska för övrigt målas om snart. Det har jag velat göra ända sedan jag köpte det. Vitt med sandpapprade kanter à la shabby chic är inte min grej, för att uttrycka sig lite diplomatiskt. Nu har jag skaffat färg och bara väntar på att tid, ork och lust ska sammanfalla.

onsdag 15 februari 2012

Fjärilsjakt.

Lilla söta tavlan här fyndade jag förra veckan bland grytunderläggen på Myrorna. Motivet är ritat av Björn Winblad för Nymölle och ingår tydligen i en serie med månadstavlor (det här är augusti och motivet heter, lite otippat, Bye-bye). En guldpeng kostade den i alla fall och det tycker jag gott att den var värd!

måndag 13 februari 2012

Påssjuka.

Efter att jag sytt den bruna blommiga kassen fick jag lite påssjuka och sydde i rask takt två till. Tyget med ringblommorna är en gardin från Myrorna (lustigt nog hittade jag samma tyg fast som duk, på bild i facebook-gruppen Vi som älskar 60-70-talstyger och fick veta att det kommer från Strömma) och det blåblommiga är ju femkronorstyget. Jag är mycket nöjd med båda kassarna, men det är ju svårt att misslyckas med så fina tyger!

söndag 12 februari 2012

Slöjdklubben igång igen.

Jag höll ju på att glömma att jag skulle visa bilder från vårens slöjdklubbspremiär. Nu är det redan två veckor sedan vi hade första träffen, som vi ägnade åt att tälja figurer. Ängeln nedan var förebilden, men det blev alla möjliga varelser, med hattar och smycken och jag vet inte allt.

torsdag 9 februari 2012

Börja om från början, börja om på nytt.

Minns ni den brunrosa stickningen? Jag kände mig ju inte riktigt nöjd med hur den artade sig och det slutade faktiskt med att jag började om enligt ett annat mönster. Till sist blev det en färdig jukseflettehals i julklapp till min vackra svägerska.
Min bror meddelade raskt att han önskar sig en egen och i väntan på den lånar han tydligen sin hustrus närhelst han kommer åt, så jag får väl sätta fart på stickorna igen snart antar jag. Och just det, översta bilden har jag inte tagit själv utan fått av själva modellen.

tisdag 7 februari 2012

Birdie nam nam.

Av en tom tetra kan man bygga en fågelmatare. Gör så här:
Öppna i toppen, skölj ur och låt torka.
Skär upp ett hål i ett av de nedre hörnen. Gör inte hålet för stort så att bollarna ramlar ut.
Fyll med talgbollar. I min fågelmatare rymdes fyra bollar.
Stoppa i ett snöre och häfta ihop i toppen.
Häng upp fågelmataren i närmsta träd och invänta matgästerna.

måndag 6 februari 2012

Brinner för hemslöjd.

I början av förra veckan hade jag besök av en journalist från lokala tidningen Annonsbladet, som skulle göra ett reportage om mig med anledning av hemslöjdens 100-årsjubileum. Igår kom tidningen ut och idag har de lagt upp veckans nummer på sin hemsida. Klicka här om du vill läsa!

lördag 4 februari 2012

Liten litteratur.

Den här pekboken sydde jag i förrgår och idag gav jag bort den som välkommen till världen-present till en liten bebis. Alla tyger är återbrukade örngott, påslakan och gardiner. Bandet i ryggen är en liten överbliven bit snedslå som precis räckte till.
Jag har sytt en snarlik bok tidigare, som min brorsdotter lilla A fick. Den gången hade jag tunn vadd i sidorna, men den här gången använde jag bordsfilt och det blev faktiskt bättre. Sidorna blev något tunnare (vilket i det här fallet var bra eftersom hela boken blev något mindre i formatet än den som jag gjorde till A) men ändå lagom "styrsliga".
Bebben själv sov när presenten överlämnades, men de nyblivna föräldrarna blev i alla fall glada. För den som blir sugen på att sy en egen bok finns en fin beskrivning, gjord av Nusse, här.

torsdag 2 februari 2012

Do redo för händer och fötter.

Sanna med bloggen Krimskramsan skickade en överraskningsjulklapp till mig (ja, jag vet att det var länge sedan jul, men jag har inte kommit åt att fota i dagsljus förrän nyligen) bestående av dessa halvvantar, sydda av en återbrukad yllekofta.
I paketet låg också två julpynt, som dock får ligga till sig inför nästa jul eftersom jag inte hämtade ut paketet förrän i mellandagarna och en påse julte. Trevligt var det att få en oväntad julklapp sådär, så det tackar jag så mycket för, Sanna!

Sedan måste jag även visa en bild från min mamma, som opererat en fot och sitter hemma med gips upp till knät. Hon har redoat en gammal raggsocka från mormor genom att klippa av foten och sticka en ny tå på skaftet. Vips blev det en töjbar "socka" att trä på gipset för att värma tårna som sticker ut.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails