torsdag 6 juni 2013

Vulgo-bling-affären i mitt hjärta.

Puh, vilken tid det tar att gå igenom och redigera resebilder! Det var förresten inte riktigt 1100 bilder, som jag påstod häromdagen, men väl 984, vilket inte heller är så lite från en veckas resa.
Mitt ärende i Jerusalem var att hälsa på min kompis K, som bott och jobbat där sedan i augusti. Hon har alltså hunnit göra sig ganska hemmastadd och dessutom känner hon mig väl och vet vad jag gillar, så hela veckan blev verkligen rätt. Vi har hunnit med mycket och bara sådant som vi båda tycker är intressant och roligt.
Jag har som sagt massor av saker som jag vill visa och skriva om, så det kommer att bli en hel del Jerusalem-inlägg framöver, men bara för att börja någonstans så ska jag visa er några bilder från ett helt galet ställe i Tel Aviv. Vi åkte dit över en dag, dels för att hänga på stranden och dels för att gå på hantverksmarknad (jag återkommer till den också, i sinom tid).


När vi gick längs gatan där hantverksmarknaden låg, fick vi plötsligt syn på den här dörren. Eller ja, själva dörröppningen var ju knappt synlig bland alla fjäderplymer, färgglada handväskor och gyllene band som inringade den, men det var ju oemotståndligt att gå in. Och där inne väntade något som nästan kändes som en annan värld.Vi hamnade alltså i en butik som var specialiserad på band, fjädrar och allehanda dekorationer och vulgo-accessoarer. Butiken var pytteliten, men fylld från golv till tak (alltså bokstavligen - notera rullarna med band i taket på den nedersta bilden!) med bling.Jag som älskar att hamna på oväntade och lite småknäppa ställen blev förstås helt till mig. Även om jag inte hittade något i hela affären som jag ville köpa, blir jag liksom lycklig av vetskapen att det finns hela butiker med sådant här! Jag vet inte om dragkulturen är stor i Tel Aviv, men det måste ju i så fall vara här de handlar!Det tycker jag förresten är en av de bästa grejerna på en resa; när man går omkring lite planlöst och av en slump hittar till en plats (eller för den delen träffar på någon person) som man inte alls planerat eller förväntat sig att hamna på. Jag brukar försöka vara öppen och sticker gärna in huvudet på ställen jag tycker ser intressanta ut för att kolla läget. Lyckligtvis är min kompis rätt lik mig på den punkten, så vi hamnade på flera sådana där oväntade, men roliga, platser under veckan!

6 kommentarer:

 1. Himmel vilket ställe! Hur läckert som helst! =)

  SvaraRadera
 2. WOw! Vilket ställe! Glitter och bling överallt!

  SvaraRadera
 3. Vilken dröm att få hitta en sådan butik!

  SvaraRadera
 4. Wow, vilken butik! Vilket häftigt ställe!

  SvaraRadera
 5. Wow!! Elsa skulle svimmat. :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails