måndag 28 maj 2012

Triss i remake!

Återbruksutmaningens sista vecka och den här gången har jag inte mindre än tre klädesplagg att visa upp. Länkar till fler återbruksprojekt finns som vanligt hos Klockarbarn.
Först ut är en klänning som jag köpt på Myrorna. Den var lite för liten i midjan, men kjolen var utställd och dessutom ganska lång, så jag klippte bort midjan och "flyttade upp" kjolen en bit, så att det blev lite mera plats att andas på. Resår i midjan hade den från början och det var ganska snyggt, så jag sydde dit en ny sådan. Tyvärr glömde jag att ta en bild innan, men modellen var egentligen precis likadan före omgörningen. Det syns bara om man klickar upp bilden, men det är små svarta prickar på det turkosa.

Plagg nummer två kommer också från Myrorna och var en gigantisk topp. Fin färg, prickig och trevlig kvalitet (viskostrikå), men en sådan modell som får vem som helst, oavsett kroppsbyggnad, att se ut som en elefant.
Som tur var kom jag på att den skulle gå fint att sy om, så den fick ändå följa med hem. Jag nålade in den lite på känn, provade, justerade nålningen en aning, klippte och sydde nya ärm-/sidsömmar. Klart!
Sist ut är ett par jeansleggings som jag sommaranpassade genom att klippa av nån decimeter i nederkant. Det avklippta använde jag till att laga och förstärka på insidan låren, där tyget verkligen sjöng på sista versen.

Förhoppningsvis håller de över sommaren (som synes höll de att hoppa studsmatta i åtminstone). Sedan får jag nog kasta dem, om det inte går att sy om dem till barnbyxor eller nåt kanske.
Tack till vännerna S och L som hjälpte mig att fota plaggen in action i Köpenhamn!

12 kommentarer:

  1. Att kunna andas är alltid en fördel :) Fin klänning du säkert kommer ha glädje av i sommar!

    SvaraRadera
  2. Wow snyggt jobbat! Hoppas du är frisk igen nu!

    SvaraRadera
  3. Hörru kan du inte ta bort spamskyddet! Jag blir tokig på att fylla i de där krångliga orden som bara blir fel hela tiden på mobilen... ; )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ok gjort! Hade inte koll på att jag hade denna styggelse aktiverad, jag behöver ju inte fylla i de gånger jag kommenterar själv. :)

      Radera
  4. Läckert! Jag har också en bunt kläder som ligger i väntan på remake..blir ju lätt en del "urkrymta" kläder när man tappar massor av kilon.. =)

    Har äntligen fått tummen ur och fått ut lite tyger i min säljblogg nu också, kika in vettja.. ;) hihi..

    Kraaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  5. Tyget heter Noaks Ark, design Ulla E:son Bodin. Underbart att vakna till!

    SvaraRadera
  6. Oj vilken fin klänning, Ida! Kram svägerskan

    SvaraRadera
  7. Himla snyggt jobbat! Alltid gött att fixa till kläder, det tycker jag är tråkigare än att skapa nytt, men oj så nöjd man känner sig efteråt

    SvaraRadera
  8. SV: Skoj att du gillade ideen, skall nog göra fler i lite olika "stilar" också tror jag.. =)

    Ha en fortsatt fin vecka gumman! <3
    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  9. Åh vad kanonbra! Det är ju perfekt att förändra kläder lite och de blir som nya!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails