fredag 3 juli 2015

Garnsafari runt Siljan.

En dag i förra veckan var jag på utflykt tillsammans med fyra andra garn- och stickentusiaster.
Första stoppet gjorde vi på Wåhlstedts Textilverkstad i Dala-Floda, där vi klappade garn, prövade den hembyggda spinnrocken med cykelhjul och handlade i gårdsbutiken.
Efter en kort fikapaus med termoskaffe på parkeringen, rullade vi vidare. Vi hann dock bara några kilometer, innan vi kom på att vi måste titta in på Hemslöjden i Dala-Floda också. Sagt och gjort.


Sedan fortsatte vi på västra sidan av Siljan, upp till Stackmora utanför Orsa, och Stackmora Vävstuga, som var lite av resans huvudmål. Här blev vi mottagna av härliga Ruth, butiksägare tillika svärmor till en av mina medresenärer.

Vi fick äta vår medhavda lunch i hennes kök och bjöds på nybakad rabarberpaj, innan vi blev insläppta i garnhimlen i ladan ute på gården. Där blev vi kvar ett bra tag, innan alla lyckats välja ut vad vi skulle köpa bland de över 200 nyanser av Shetlandsgarn som Ruth saluför, tillsammans med en del andra garner och sticktillbehör.
Nästa stopp var på Nygårdsannas lagerförsäljning i Garsås, men där blev vi motade i dörren, eftersom de tydligen hade stängt några timmar mitt på eftermiddagen/kvällen. Lite konstigt upplägg, kan jag tycka, men jag fick i alla fall se en liten skymt av den söta stugan i Garsås som jag gillar så mycket.
Istället åkte vi vidare mot Rättvik och tog en fika på Nyfiket, för att sedan avsluta med ett besök på Handslaget och Garncenter i Rättviks centrum.


Sedan var det dags att trötta och nöjda, med tomma plånböcker och bagageutrymmet fullt av garn, återvända till Falun.

4 kommentarer:

 1. Wow vilken fantastisk utflykt till fina garnhimmlar!
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
 2. Vilken grymt fint utflykt! Det är i Dalarna det händer alltså

  SvaraRadera
 3. Det är såna här dagar som är ett måste emellanåt. För ens överlevnad!

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bildkavalkad med inflik av trevliga texter! Älskar spinnrocken! :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails