tisdag 30 juni 2015

Monthly Makers juni - mönster.

Det är ett par månader sedan jag senast deltog i Monthly Makers. Den här månadens tema, mönster, röstades fram av deltagarna i utmaningen. Ett både lätt och svårt tema, eftersom det är så brett att det kan tolkas nästan hur som helst.
Tyvärr såg jag nu att jag är lite sent ute med mitt inlägg, det stora samlingsinlägget med månadens alla bidrag publicerades tydligen redan idag, men strunt samma.


Jag var sugen på att göra någon form av textiltryck till utmaningen och till slut föll valet på blomtryck. De som brukar läsa med här kanske drar sig till minnes att jag provade tekniken redan förra sommaren.


Nu blev det två tryck, ett mandala-aktigt och ett som till form och uppbyggnad är lite inspirerat av kurbits. Mönster inspirerade av mönster, kan man alltså säga.
Det är olika hur mycket och hur distinkt olika växter färgar av sig, och det är inte som man kanske skulle kunna tro, att det är de mest färgstarka blommorna ger kraftigast färgavtryck. Oförutsägbart, men roligt!

Blommorna plockade jag på vägen mellan jobbet och hemmet (och ett par stycken norpade jag från en av landstingets planteringar...) och tyget är ett återbrukat lakan. Än så länge är det bara två tyglappar, men jag kanske syr något av dem så småningom.

4 kommentarer:

 1. Snyggt bankat :) Håller färgen tvätt?

  SvaraRadera
 2. Wow vad coolt, visste inte att man kunde göra blomtryck på det viset! Sjukt fint! Spännande att se om du syr något av dem sen!

  SvaraRadera
 3. Fyy vad kul och vackert, detta är jag så sugen på att prova! Har du några tips om hur en ska efterbehandla trycket för att det ska hålla sig fint - eller är det bara försiktighet och tvättförbud som gäller? Ska samla Gotlandsblommor så det står härliga till!

  SvaraRadera
 4. Vackert! Det här skulle man kunna testa med skolbarnen! Tala om när du kommit på något sätt att göra trycken tvätt-tåliga, är du snäll.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails