onsdag 29 juli 2015

Västerby Ateljéer och mer eller mindre publikfriande djur.

Några bilder från lördagens utflykt, där huvudattraktionen var trevliga Västerby Ateljéer utanför Hedemora. En härlig mix av keramik, färger, kreativa lösningar, udda gamla möbler, höns och blommor.

Väl värt ett besök om man har vägarna förbi! Enda felet var att vi redan hade fikat när vi kom dit, så att det inte var läge att prova något från deras frestande fikadisk.Två muggar fick följa med hem. Den grå med tigrar och leoparder i folkdräkt (bara en sådan sak liksom!) är tillverkad där i Västerby och den gula kommer från en keramiker i Leksand. Trots att de är olika har de samma form och storlek. Jag har provdruckit båda under helgen och både kaffe och te smakar bra ur dem. Dessutom tillräckligt tjockt gods för att man ska kunna hålla i muggen utan att bränna fingrarna, vilket ju är en viktig egenskap hos öronlösa muggar.På hemvägen stannade vi till på Lunåns gård för att klappa djur. Jag har länge velat träffa alpackorna som finns där och nu fick jag äntligen det.


Tyvärr var de mer intresserade av att beta gräs än att bli klappade och fotade. Jag kan ändå ha en viss förståelse för det, då jag antagligen skulle göra samma prioritering själv om jag vore alpacka. Med hjälp av mutor (pellets som fanns att köpa i en tuggummiautomat bredvid hagen) lät de sig ändå klappas litegrann. Dessutom träffade vi afrikanska getter, åsnor och sist men inte minst var herr Påfågel i färd med att försöka ragga upp några höns, så vi fick tillfälle att beundra hans ståtliga stjärtfjädrar.

1 kommentar:

  1. Låter som bra mix för en heldag och tigermuggen är underbar :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails