måndag 20 juli 2015

Prairie Spring Socks.

Hej lilla blogg och eventuella kvarvarande läsare! Long time, no see! Semester i kombination med en dator som hotade att när som helst ge upp andan gjorde det lämpligt med en liten bloggpaus. Nu har jag inte längre semester, men däremot en ny dator som jag knappt förstår mig på, ett nytt bildredigeringsprogram som jag ännu mindre förstår mig på och kameran full av olika semesterprojekt. Det har ju som bekant varit ganska bra semesterväder för sådana som mig, som gillar att sitta inne och skaffa sig gamnacke över symaskinen och stickorna. Så vi börjar väl med ett av dem, som i och för sig till största delen var klart när semestern tog sin början.Det var ju det där med ett par sockor i månaden, kanske ni minns. De här påbörjade jag i slutet av maj och några dagar efter midsommar blev de klara. Själva stickningen alltså. Sedan behövde jag ladda några dagar till, innan jag den sista juni sydde ihop tårna med maskstygn.


Mönstret, som heter Prairie Spring, har jag lite blandade känslor för. Själva mönstret med de lyfta maskorna var lätt att få till, rätt roligt att sticka och blev snyggt, men det var en del små oklarheter och fel i beskrivningen, vilket ju alltid är irriterande. Dessutom stör jag mig en smula på den spetsiga hälen (som iofs inte syns när man har på sig sockorna) och den kantiga tån (som skymtas på bilden ovan, men som jag hoppas ska gå till sig med lite användning). Och så fick jag lägga till fyra maskor i skaften, för att kunna få dem över hälarna, men det är väl kanske inte mönstrets fel, utan mitt eget som inte kollade stickfastheten ordentligt. Bortsett från dessa detaljer är jag nöjd med sockorna!


Den bästa grejen med det här projektet var ju annars det fina garnet. Det är en av de isfärgade hävorna från Friday Studios som fått komma till användning. Ett trevligt garn att sticka med och färgningen kom fram på lite olika sätt i de olika partierna med ribb, lyfta maskor och vanlig slätstickning. Knappt 80 gram av garnet gick åt.

3 kommentarer:

  1. Klart man hänger med och välkommen tillbaka!! Hahaha förstår då att vädret varit till belåtenhet! Spännande färgmetod de använt sig av och läckert mönster på sockarna, med de "lyftade" maskorna. Hoppas tåspetsfenomenet ger med sig med tiden. Jag vet själv hur det är att störa sig på detaljer, så det spelar väl ingen roll att jag säger att de alls inte stör helheten, eller att man måste sätta på sig mikroskåpögonen för att över huvud taget kunna se det, vid påpekanden :)

    SvaraRadera
  2. Coolt mönster! Tror säkert tårna går till sig men användning. Använder du själv alla de fina sockorna?

    SvaraRadera
  3. Snygga! Himla läcker effekt med de där maskorna som flyttar sig över foten - så jag håller tummarna att de formar till sig som du hoppas på! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails