söndag 26 april 2015

City Gym Shorts.

Snart är det sommar och (förhoppningsvis) shortsväder. Själv brukar jag inte använda shorts, men jag har sytt ett par åt Frallan. Mönstret heter City Gym Shorts, är gratis och finns att ladda ner från Purl Soho, där det också finns en mycket tydlig sömnadsbeskrivning.


Jag såg shortsen först hos Clara stickar, som sytt ett par till sin Astrid. Efter att ha mätt magen på Frallan och rådgjort lite med Clara via instagram, sydde jag storlek 3 år med aningen förlängda ben till Frallan, som fyller två om ungefär en vecka. Jag hoppas att de passar även med blöja under! Om de gör det kanske jag syr fler, de var roliga och lätta att sy. Lilla A ska få ett par också, hade jag tänkt.


Till skillnad från i mönstret, där man syr fram- och bakstycke i olika tyger och gör egen snedslå, använde jag samma tyg till hela shortsen, ett tunt bomullstyg som jag hittat på second hand för löjligt lite pengar (typ 15 kr för nästan två meter) och färdig snedslå, också den från second hand.

6 kommentarer:

 1. Vilka fina! Och vilket supertips! Det här vill jag också testa ��

  SvaraRadera
 2. Vad fina de är, fin matchning med bandet o tyget.Jag blir riktigt sugen på att sy sådana jag med, de ser så roliga ut att göra

  SvaraRadera
 3. Så himla fina är de! Jättefint tyg också. Bra fyndat :-)

  SvaraRadera
 4. Oj vad fina! Så imponerad av alla dina skills alltså! (Som jag redan skrivit på Insta. :) )
  /L lusen

  SvaraRadera
 5. Alltså jag är så himla glad att du visade detta!! Har velat hitta något sånt här att ha som pyjamas/mysarunt-brallor hemma när det är för varmt för långbent men alltså gu vilket deppigt shoppingprojekt. NU SKA JAG SY EGNA!!! :D:D:D

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails