torsdag 15 januari 2015

Pippi-UFO-tröjan.

För nästan fyra år sedan, närmare bestämt i mars 2011, började jag sticka en pippitröja åt Lilla A. Tyvärr blev den aldrig färdig då. Nu i samband med UFO-cyberjuntan har jag plockat upp den igen, haft med den på några stickcaféer och stickat lite hemmavid och nu är den nästan klar.


Det enda som återstår är att plocka upp maskor runt halsen och sticka en kant. Istället för Lilla A blir det Frallan som får tröjan, och jag hoppas att han ska kunna ha den ett tag åtminstone.


Detta blir mitt bidrag till den sista UFO-cyberjuntan. Vill passa på att tacka Lopplisa för initiativet och övriga deltagare för ett gott samarbete samt uttrycka min stilla förhoppning om en fortsättning. För mig har det varit en bra spark i baken och en starkt bidragande orsak till att jag kunnat färdigställa inte mindre än tre riktigt sura gamla UFO:n. Tack!

6 kommentarer:

 1. Vilken fin liten pippittöja! Tur att det kom en Fralla som kunde få den istället! Gjorde också pippittöja till min äldste son. Den skulle ha en virkad halskant där man virkade fasta maskor bsklänges, alltså från vänster till höger. Blir en rätt söt kant och så slipper man plocka upp runt halsen. 😊

  SvaraRadera
 2. Gött med (nästan) avklarat ufo. Vilka fina färger, den känns helt annorlunda när du bytte ut den röda randen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det syns inte så bra på bilden, men båda färgerna är faktiskt utbytta från "originalet". :) Det är gula och mörkgrå ränder.

   Radera
 3. Tack själv!! Dina ufomödosamheter med superfina resultat inspirerar, så nöjet är på min/vår sida! Undrar om du inte är rekordhållare vad gäller äldsta ufot med den här tröjan??? Och vad synd det hade varit om den också gått Frallan förbi! Jättejättefin!!

  SvaraRadera
 4. Pippitröjor är verkligen fina. Kul att se den i annan färgsättning.

  SvaraRadera
 5. Kan vi inte försöka hålla igång det här med UFOn i alla fall? Antingen var för sig och peppa varandra, eller kanske samla bidragen på olika bloggar olika månader? Om Lopplisa vill skicka vidare stafettpinnen. Det vore kul!
  Tycker även att din tröja är heeelt underbar. Älskar Pippitröjor och önskar jag var i lagom storlek att ärva denna efter Frallan.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails