tisdag 23 juli 2013

Den ätbara deodoranten.*

För ett par månader sedan gjorde jag för första gången egen deodorant. Jag hade tänkt göra det i många månader och haft ingredienserna hemma ungefär lika länge, men ibland är startsträckan märkligt lång. Den fungerade bra i alla fall - jag fick chansen att testa den i skarpt läge direkt eftersom jag hade med den till Jerusalem där det var 25-35 grader hela veckan. Nu var den slut, så jag har gjort en ny sats.

I give you: den kanske mest ospännande bloggbilden någonsin.

Det finns många recept om man googlar, det gjorde jag första gången, men jag minns inte exakt vilket jag använde mig av. Den här gången tog jag i alla fall lika delar av kallpressad kokosolja, bikarbonat och maizena. Kokosoljan värmer man lite, så att den smälter, varpå de torra ingredienserna vispas i och blandningen sedan hälls i en liten tättslutande burk. Om man vill ha lite doft går det bra att tillsätta ett par droppar doftolja också - lavendel- och tea treeolja hade jag i den första omgången.

* Och apropå rubriken så säger jag inte att den skulle smaka gott, men den innehåller ingenting som inte går att äta, vilket känns tilltalande när man ska smörja den på kroppen.

13 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har också haft det receptet ett tag och förra veckan äntligen rörde jag ihop min första deodorant. Enda skillnaden var att jag tog potatismjöl istället för maizena - ville ha bara ekologiska ingredienser.
  Ja, och den fungerar jättebra, verkligen den bästa deodorant som jag någonsin haft! Mycket bättre än hälsobutikens svindyra....

  Yvonne

  SvaraRadera
 2. Åh det måste jag också prova. finns det storpack bikarbonat någonstans? Tänkte mest för att det verkar behövas en del.

  SvaraRadera
 3. Grymt, det måste jag också testa! Hur tar man på den? Smetar man på den med händerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Nu i värmen antar den mer eller mindre flytande form, annars är den som lite tjockare kräm typ.

   Radera
 4. Häftigt!! Trodde det skulle vara mer komplicerat än så att göra deodorant!

  SvaraRadera
 5. Vad spännande - det där måste jag också testa på! låter jättebra!

  SvaraRadera
 6. Det har jag verkligen tänkt att testa, Metamorphosis tipsade ju också om deo för ett tag sedan. Men sen pratade jag med min syster och hon sa att bekanta till henne som använder det jämt luktar svett. Då blev jag osäker och så har det inte blivit av att jag gjort min egen. Vad tycker du om den?

  SvaraRadera
 7. åh, det är jag sugen på att prova! Är den bra?

  SvaraRadera
 8. Med nål och tråd och Fröken Pyssel: Jag tycker att den funkar bra, men det är ju lite svårt att avgöra om man själv luktar svett. Man får försöka provsniffa lite samt lukta på kläderna, men utifrån det tycker jag inte att det är någon fara.

  SvaraRadera
 9. Har tänkt slänga ihop ett inlägg jättelänge med mina äventyr i deodorantskapandet :P Får ta mig i kragen snart! Kul att det blir mer sånt här lite överallt tycker jag :) Och bra att den funkar för dig!

  SvaraRadera
 10. Det här ska jag nog också testa snart! Just nu testar jag att använda kokosolja som sådan, och det verkar fungera helt okej. De senaste två veckorna använde jag rå lime som jag strök på och det fungerade också, men det kunde svida en aning emellanåt.

  SvaraRadera
 11. Visst är den bra!?

  Efter att ha kört med ren bikarbonat i några år och nu med kokosdeon så känns bara tanken på att dra på en ordinär deo med aluminiumklorid och annat spännande väldigt avlägsen...

  SvaraRadera
 12. Hej!
  Den här deodoranten ska jag prova att göra! Har letat efter ett bättre recept än det jag lärt mig förut som innebär att göra gele av vissa örtteer, men det färgar av sig gult på kläderna...
  Förresten hade din länk lyckats försvinna från min sida men nu är den tillbaka igen =)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails