måndag 5 september 2011

Blåvitt.

När jag vävt min sovrumsmatta, som jag visade för ett par månader sedan, hade jag en bit kvar av varpen, som räckte till ännu en matta. Jag passade på att väva upp en massa blå mattrasor som jag av outgrundlig anledning köpt på mig - blått är inte en färg jag använder speciellt ofta.
Som synes gjorde jag ränderna på den här mattan lite olika breda, så rutningen blev en annan. Den är också lite kortare än den brungröna mattan - ungefär 170-180 cm har jag för mig att den blev. Jag tycker att ruteffekten som den svarta respektive vita varpen ger kommer fram nästan ännu bättre här än på den brungröna mattan.
När jag tagit ner väven gav jag bort den blå mattan till mina föräldrar och nu ligger den i deras sovrum. Min mamma fick nöjet att kanta mattan med tyg, fast det var jag som bestämde vilket tyg - ett vitt med röda prickar.

9 kommentarer:

 1. Men shit vilken fin!!

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg matta och fin detalj med prickiga kantbandet!

  SvaraRadera
 3. Men vad otroligt snygg! Jag har nog alldrig sett en rutig trasmatta! :)

  - Mira

  SvaraRadera
 4. Fiiiiiiin!

  Hälsningar
  Helén i Skåne

  SvaraRadera
 5. Åhh helt underbar! Dom prickiga kantbanden var verkligen pricken över i.. =)

  Kraaaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 6. Superfin! Tänk om man kunde väva!

  SvaraRadera
 7. MEN IDA! Wao alltså. Jag börjar undra lite hur du hinner allt!? Jag var till vävstugan idag, och det enda jag hann med var att fika. Nu hade jag två små barn med mig... så det var lite svårt att väva då. Men ändå. Det har tagit mig ett år att väva en halvmeter på min `Pappas matta´. Hrm. Anyway, jättejättejättefin matta! /Linda G

  SvaraRadera
 8. Åh så jäkla fin! Den är fantastisk på alla sätt och vis - färgerna, ränderna, prickkantbanden, känslan, kompositionen...

  SvaraRadera
 9. Japp, jag blev helt enkelt kär i en trasmatta från 2011, grymt fin, får du för dig att väva fler så hör gärna av dig
  //Carina

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails