onsdag 4 mars 2015

Strösselstrumpor.

Får jag presentera - direkt från stickorna - mina strösselstrumpor! Första paret ut från den oöverlagda sockgarnsshoppingen häromveckan.


Mönstret heter Spice Man och är ett tå-upp-mönster som jag köpt på Ravelry. Ett billigt (2€), enkelt och bra mönster, anpassat för den här sortens sockgarn (d v s inget behov av omräkning) och som, namnet till trots, innehåller både barn-, dam- och herrstorlekar.


Det som utmärker mönstret är den rätstickade hälkilen, som jag tycker blev ganska dekorativ i all sin enkelhet. Min enda invändning mot mönstret var den tecknade beskrivningen av hur man skulle öka vid hälkilen (en avig ökning lutande åt vänster respektive höger). Jag fick verkligen inte ihop hur jag skulle göra utifrån illustrationerna, utan fick ta till Youtube, men det blev ju bra till slut i alla fall.


Garnet är alltså Opal i färgen 8613 (tydligen inspirerad av strössel) och det gick åt 69 gram totalt. Jag satsade på att få randningen lika på båda strumporna och lyckades rätt bra med det. Man kan nästan tro att åtminstone de blåvita och lilavita partierna är mönsterstickning, men så är alltså inte fallet.

Nu måste jag komma på vad jag ska sticka härnäst - det är ju stickcafé imorgon!

1 kommentar:

  1. Vilka vackra sockor, och vilket otroligt häftigt garn! Ser onekligen ut som att du fått sitta och räkna och lyfta och byta garn en hel massa men det är ju fantastiskt hur en kan planera infärgningen så det får det här är resultatet när det stickas. Jag är helt fascinerad!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails