söndag 22 mars 2015

Ludwig.

Vad är det här då? undrar ni nu. Har hon stickat ett par sockor till? Ja, det har hon faktiskt! Har det här blivit en renodlad sockblogg? Nej, faktiskt inte, även om man för all del kan tro det.


De senaste två arbetsveckorna har jag busspendlat till Mora varje dag, vilket har inneburit en hel del sticktid. Lägg till det ett stickcafé och två lördagar som jag tillbringat stickande i olika kompisars soffor, så är det inte så konstigt att det blivit ett par sockor färdiga.
Mönstret heter Ludwig och är hämtat ur boken Op-Art Socks, som jag fick låna av en av stickcafékompisarna. Liksom mina förra sockor är de randiga i ett enfärgat och ett melerat garn med mönster av lyfta maskor, men ändå helt olika.


Mönstret är tydligt och egentligen ganska enkelt att följa, men delvis stickar man efter två diagram samtidigt, där man dessutom är på olika rader, så det gäller att hålla tungan rätt i mun. De lyfta maskorna bildar som ett pilmönster, även på undersidan av foten som ni ser. Ett roligt mönster att sticka!
Garnerna är Opal (det melerade) och Regia (det blå). Eftersom det melerade garnet också innehåller lite blått, "försvann" nästan randningen på sina ställen, men jag tycker att de båda garnerna blev himla fina tillsammans.


Istället för stickor 2,25 mm som mönstret angav, har jag stickat med 2,5, eftersom jag dels hade det hemma, och dels har ganska fast handlag, men jag var lite fundersam längs vägen, eftersom jag tyckte att sockorna såg misstänkt breda ut, trots att stickfastheten stämde. Men när de väl kom på fötterna var de helt ok. Hoppas att de inte växer och kasar ner med användningen!


Det här blir mitt bidrag till sista delen av I mina händer. Men redan imorgon drar en ny utmaning igång, nämligen Klockarbarns Återbruksutmaning som återuppstår för tredje(?) gången. Den tänker jag också haka på!

4 kommentarer:

 1. Jättesnygga strumpor de här med.
  Verkar vara en annorlunda konstruktion på "vristkilen".
  Blir inspirerad att kombinera mina mönstrade sockgarner med enfärgade - som jag nästan inte alls har - då får man väl handla mer garn?
  Hälsningar Fröken Slöjd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! De är lite annorlunda, hälkilen sitter liksom under hälen istället för på sidorna, precis som du noterade. Det känns dock ingen skillnad på passformen tycker jag.
   Givetvis får du det! Jag var ju t ex "tvungen" att köpa det blåa garnet (två nystan dessutom, så nu har jag en rejäl rest av det också...) :P

   Radera
 2. De ser verkligen avancerade ut. Hade själv aldrig klarat av detta. Följa mönster är ingen höjdare tycker jag. Sitter gärna med gamnacke över mönstret och får svidande ont efteråt. Har i princip gett upp det. Tycker mycket om dina sockar - avancerade både i färg och mönster. Gillar dessutom fotovinkeln du tagit med väggen i bakgrunden. Kan dessutom inte låta bli att förundras över hur i hela friden du hinner med så mycket stickande, även om du busspendlat. Tack för att du varit med i utmaningen. Har varit kul att ha dig här!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails