måndag 23 mars 2015

Återbruksampel med tofs.

Idag börjar Återbruksutmaningen hos Klockarbarn, enligt samma koncept som 2012 och 2014. Jag ser fram emot ny återbruksinspiration!


Själv har jag gjort en miniampel till en liten suckulent. Den består av tre återbrukade ting: ett gardinomtag med tofs som jag köpt på loppis, en metallring som jag vill minnas kommer från ett slaktat brickband och en liten glasburk som innehållit färskost.


Själva tillverkningen tog ungefär en minut, om ens det. Bara att knyta fast gardinomtaget i ringen, sätta växten i glasburken och pilla dit den mellan snörena. Tror dock att jag kanske måste produktutveckla lite, typ säkra på något sätt så att inte snörena glider och burken ramlar ur. Kanske att det egentligen vore bättre med en liten lerkruka eller något som inte är så glatt. Vi får väl se vad jag kommer på.


Klicka dig in hos Klockarbarn, så får du se vilka fler som deltar i utmaningen och vad de har hittat på!

6 kommentarer:

 1. Ah, vilken liten söt ampel.

  SvaraRadera
 2. Fint det blev! Och smart återbruk. Kanske kan du binda ihop snörena på nått sätt så krukan inte ramlar ut?

  SvaraRadera
 3. Snyggt just för att det är så enkelt. Jag är lite inne på idéen ovan, att binda ihop snörerna. Tänker fiskelina för att ampeln ska få fortsätta vara snygg i sin enkelhet. Men även en mer "ta-plats"-lösning skulle kunna bli fint, beror ju på vad du vill att ampeln ska säga :-)

  Tack för din kommentar. Den fick mig att ta bort det sista stycket och skriva vad det egentligen var jag menade. Ibland behöver man låna någon annans ögon för att se sin egen text.

  SvaraRadera
 4. så fint... och just en sådan där tofs har jag också någon stans... tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Tjusigt :) En sån liten färskostburk har jag också sparat för jag gillade den och tänkte att den säkert "kan vara bra att ha".

  SvaraRadera
 6. Åh men vad gullig! Fint med mässingen till!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails