söndag 28 september 2014

Grace för tredje gången.

I slutet av juli, efter nästan två veckors värmebölja, då bara tanken på långärmade tröjor känts outhärdlig, sydde jag mig ännu en Grace från boken SY - Urban collection. Under tiden som jag höll på med den kom regnet och svalkan, snacka om tajming! Den är välanvänd, ändå har det dröjt innan den blivit fotograferad, men den fick följa med till fäboddagen och där hjälpte F till att ta kort på mig i tröjan.

Precis som de två tidigare Grace-tröjorna jag sytt fick den här också infällningar av ett kontrasterande tyg på axlarna. Det rödmelerade tyget kommer från Stoff och Stil och det svarta tyget är en loppisstuv.
Jag har planer på ännu fler Grace-tröjor, men nästa gång ska jag nog prova att sy den som luvtröja. Och med hela ärmarna i samma tyg.


Faktum är att jag sedan bilden togs sytt om tröjan en smula. Ärmmuddarna var nämligen lite för vida och det gick inte att dra upp ärmarna (vilket jag rätt ofta gör på mina tröjor) utan de åkte ner hela tiden. Till slut tröttnade jag, klippte av dem och sydde på nya, tajtare muddar. Passade i samma veva på att sy in hela ärmarna lite.

3 kommentarer:

  1. Den är väldigt snygg, den där tröjan! Förstår dig med ärmarna, så gör jag också :-) Känns friare när man drar upp dem lite.

    SvaraRadera
  2. Så roligt att du syr till dig själv! Jag tänker då och då att jag ska göra det men sen blir det aldrig av. Bara massa små barnkläder och grejer sydda för min del.

    SvaraRadera
  3. Har varit sugen på den boken. Nu blev jag det ännu mer, superfin tröja! (Eller tröjor, har spanat in dem alla tre!)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails