tisdag 1 juli 2014

Banka blommor.

Äntligen har jag haft tillfälle att leka med en idé, som jag just nu minns jag inte var jag ursprungligen såg. Sannolikt var det någonstans på Pinterest. Nu har jag i alla fall provat på att göra blomtryck på tyg med hjälp av hammare.


Det hela är väldigt enkelt. Jag började med att plocka mig lite blommor (jag valde sådana med lite starkare färger), strån och blad. Sedan lade jag ut dem, så slätt jag kunde, på en tidning med en bräda under, bredde över vitt tyg (återbrukat lakan) och bankade med hammare ovanpå tyget. När växtdelarna krossas sugs växtsaften upp av tyget och färgar det, och man får därmed ett avtryck av växterna på tyget. Hittills har jag gjort fem olika varianter, varav en var mandalan jag visade igår.



Jag vet inte hur färgbeständiga trycken är (har tänkt prova att tvätta någon bit och se vad som händer) och jag har inte bestämt vad jag ska ha provbitarna till, men det var i alla fall väldigt roligt. Och det är ju faktiskt ett ändamål så gott som något, egentligen. Jag ska definitivt experimentera vidare med tekniken! Inte minst är det ju väldigt trevligt med pyssel som genererar såhär fint "skräp".

5 kommentarer:

  1. Vad roligt! Och miljövänligt:-) inga giftiga färgrester!

    SvaraRadera
  2. Wow, du kan väl skriva sedan hur det blev när du tvättat dem?
    Detta ska jag absolut testa! :)

    SvaraRadera
  3. Vilken bra idé! Vem kunde tro att det skulle bli så starka färgavtryck, detta måste jag testa!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails