tisdag 14 januari 2014

Två par strumpor åt lille lille bror.

För mig som för många andra, för det nya året med sig en lust att städa och rensa. Jag har kastat blickar på min garnstash och bestämt mig för att försöka minska lite i den. Det blir nog kanske en utrensning där jag gör mig av med lite så småningom, men till att börja med har jag utnämnt 2014 till sticka och virka från stashen-året. En sak som jag har ganska mycket av är strumpgarn, varav en del rester från tidigare stickningar. Jag bestämde mig för att förbruka lite av det på sockor till mina brorsbarn. De här två paren har jag stickat till Frallan.


Jag har följt det här mönstret, åtminstone ungefärligen. Frallan är åtta månader, men jag har följt maskantalet för 1-1½ år så att det ska finnas lite växtmån. Båda garnerna är rester från sockor jag stickat åt mig själv.
Självklart ska även storasystern få två par sockor, det måste ju vara rättvist! De första sockorna är redan färdiga, men det andra paret sitter på stickorna nu (jag stickar båda parallellt - finns det något tråkigare än att sticka socka/vante nummer två?) och ni får alltså se dem en annan dag.

4 kommentarer:

 1. Det är också superkul att sticka/virka/sy till barn nån annanstans på jorden, om du nu inte tröttnar på sockar till brorsbarnen:-)

  SvaraRadera
 2. Snitsigt! Och detta att sticka sockor parallellt är ju räddningen! Har inte fått till att sticka två samtidigt på samma rundsticka, så jag göra vidare på dubbla uppsättningar strumpstickor. Funkar det med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så gör jag också. Nu har jag dessutom tillräckligt många strumpstickor efter ett loppiskap i lördags, innan dess fick jag sticka ena sockan på fyra stickor och andra på tre. :)

   Radera
 3. Så mysigt med hemstickade sockar. Någon gång ska jag lära mig att inte bara sticka en socka...

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails