söndag 12 januari 2014

Leksakskorg.

Den här leksakskorgen sydde jag till Lilla A i julklapp. Jag hörde någonstans under hösten att ett genomsnittligt svenskt barn har någonting på 500 leksaker. Då hade jag redan tänkt ut att jag skulle sy den här korgen, men det kändes ju desto mer rätt att ge bort en förvaring till sakerna istället för ytterligare en leksak (i och för sig fick hon faktiskt ett memoryspel också, men ändå).


På den här bilden är korgen faktiskt inte riktigt färdig. Den fick nämligen svarta läderhandtag också, gjorda av ett återbrukat bälte, men när jag tog kortet hade jag inte hunnit få tag på nitar att sätta fast dem med. De blev i alla fall lite pricken över i faktiskt, tillsammans med den randiga kanten som jag åstadkom genom att låta fodertyget sticka upp några millimeter.
Korgen är alltså vändsydd och har vlieseline på det innersta lagret. Både insidan och utsidan består av bomullstyger i kraftig kvalitet. Tygerna är från Ikea. Egentligen hade jag ett annat tyg i åtanke till utsidan, men när det var dags att sy kunde jag inte hitta det, så jag fick tänka om. Naturligtvis kom det tilltänkta tyget fram igen så fort korgen var färdig, men då var det ju så dags. Förresten tror jag att det här tyget blev nog så bra också.
Jag blev nöjd med korgen, såpass nöjd att jag planerar att sy liknande, fast i lite större format, till mig själv att ha som tvättkorgar, så det står på att-göra-listan framöver.

7 kommentarer:

 1. Jätte fin korg! Extra snyggt med den randiga kanten. Som småbarns föräldrar jublar jag över varje leksak som hittar rätt förvaring. Hos mig alla andra grejer också eftersom mina leker med allt på gott och ont.

  SvaraRadera
 2. Superkorg du har gjort. Bra idé, står på min "att göra lista" också, hade tänkt virka mina, går nog fortare att sy tidsmässigt. Jag har några fina möbeltyger som nog kan passa.

  SvaraRadera
 3. Så tjusig, verkligen jättefin!! Underbara tyger...
  Trevlig kväll!!
  //Petra

  SvaraRadera
 4. Fin korg, absolut behövs det förvaring till de små!

  SvaraRadera
 5. Haha, här satt jag och stirrade på sonens briotågbana och duplo som väller ur sina korgar, och tänkte "såg jag inte en sån där käck tygkorg hos Tyg och otyg? Den kanske jag kan leta reda på..." och så är översta inlägget precis en sån! Nu ska jag hitta tyg och tänka ut hur jag ska sy... :-)

  SvaraRadera
 6. Gillar verkligen den där och är imponerad av att den står upp så bra. Håller själv på att experimentera med olika sätt att få dem att hållas upprätt. Kanske räcker med styvt tyg, då?

  SvaraRadera
 7. Så himla fin! Perfekt leksaksförvaring!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails