fredag 4 oktober 2013

Färdiga hexagoner!

Mitt sommarhexagonprojekt är klart! Om man nu kan kalla det sommarprojekt när det pågår långt in i september? Ett kuddfodral blev det, cirka 50x50 cm stort och med hexagoner på både fram- och baksida.


De flesta tygerna kommer, som jag skrivit tidigare, ur en kasse med gamla tygprover som jag fyndade på loppis sommaren 2010. Några tyger följde med i påsen med det påbörjade lapparbetet och ytterligare en del är nya (som i nyanskaffade, fast från loppis). Två helt nya lappar finns det faktiskt också i arbetet. Jag fick nämligen med några små små tygprover när jag beställde tyger från Etsy häromsistens och två av dem har jag använt. Ett par lappar av mitt hemtryckta tyg med "korktryck" fick också plats.


Några närbilder på favoritlappar/-kombinationer kan väl också vara på sin plats. I början satte jag ihop lapparna lite hur som helst, men efterhand blev det så att jag tänkte till mer vilka jag tyckte passade bra tillsammans. I och med att man först syr samman lapparna sju och sju till "blommor" och sedan syr ihop dem föll det sig lite naturligt att lapparna i respektive "blomma" skulle funka ihop. Jag försökte också hela tiden att medvetet blanda så att inte två likadana lappar skulle hamna för nära varandra.Det trevliga med det här projektet, förutom att upptäcka att det faktiskt var roligare med all handsömnad än jag trodde, var att jag använde mig av en massa tyger som jag inte skulle ha använt annars. Det är, för att vara mig, ovanligt många rosa, lila och pastelliga tyger och jag tycker att helhetsintrycket av kudden är ganska ljust, även om jag använt en hel del lappar i mörkare färger såsom grått och brunt också. Jag är nöjd!

16 kommentarer:

 1. Väldigt snyggt, och mycket prydligt sytt

  SvaraRadera
 2. Snyggt och inspirerande! Jag har också en påse med loppade små tygbitar någonstans - de ska jag leta reda på nu!

  SvaraRadera
 3. Klart du ska va nöjd! Jättefin kudde :)

  SvaraRadera
 4. Imponerande snyggt arbete! Vilken tid de måste ta de är ju tok små. Otroligt fint blev det!

  SvaraRadera
 5. wow, vad du har sytt ändå! Imponerande!

  SvaraRadera
 6. Superfin och kul med alla färger, ska se om jag kan starta ett litet syprojekt imorgon (det ligger en massa lappar och väntar). Trevlig helg Karin

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt arbete och mycket fint. Jag tycker om att det är så mycket olika tygbitar.

  SvaraRadera
 8. Wow! Vad fin det är! Hur små är de egentligen, hexagonerna? Vilket jobb! Du ska vara nöjd :-)

  SvaraRadera
 9. Det ska du verkligen vara! Så himla fin! Blir sugen själv men tvivlar på att jag skulle orka.

  SvaraRadera
 10. SÅ snyggt! Riktig mönsterfrossa verkligen!

  SvaraRadera
 11. Snyggt! Du ska verkligen vara nöjd! Tjusigt

  SvaraRadera
 12. Så fint Ida! Jag är sugen på att göra något liknande själv, men nu gör jag ett klassiskt lapptäcke först. Sen, nångång får det bli sexkanter. Och en kudde. Känns kul med något pyssel man kan ha i knät, jag sitter ju jämt vid symaskinen och är asocial...

  SvaraRadera
 13. Sååå fin jag döööör! å vilket tålamod du måste ha. AVIS!

  SvaraRadera
 14. ÅH så härlig den blev! Bra jobbat! Men menar du att den är sydd för hand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, förutom sidsömmen och blixtlåset så är det bara handsömnad.

   Radera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails