torsdag 26 september 2013

Blåa kudden.

I lördags var jag på trevligt kalas hos min kollega och goda vän Anna, som fyllt 30. Anna har lite konstig smak, eller det vill säga, hon uppskattar inte alla mina fina retrotyger. De tyger som går i den blå-lila färgskalan brukar hon dock gilla. Därför bestämde jag mig för att sy en kudde åt henne i det här fina tyget som jag tokfyndade på Myrorna för några månader sedan. Tyget, som är designat av Sven Fristedt, är kraftigt i kvaliteten och har en len yta som påminner lite om flanell.


Det kändes som att det här tyget behövde lite yta, så att mönstret skulle komma till sin rätt. Alltså valde jag att göra ett kuddfodral med vinge runtomkring. Kuddfodralet passar till en kudde på 50x50 cm, men med vingen inräknad är det nog lite drygt 60x60 cm.
Förutom kudden fick hon en klädrulle i ett separat paket. Det kan behövas när en flanellig kudde ska möta två långhåriga katter...

6 kommentarer:

 1. Haha, japp. Mycket konstig smak har jag :) Men du känner mig ju och kan pricka helt rätt! Den är ju tom ännu snyggare i verkligheten! Kuddfärgerna är klarare och soffan är mindre gul. Funderar på om den kanske ska få flytta över till den blå soffan där den matchar ännu mer ;)

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att hon uppskattade den, den är jättefin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna, kuddägaren2 oktober 2013 13:39

   Kan garantera att jag uppskattar den, mycket! Katterna med så jag uppskattar även den medföljande klädborsten ;)

   Radera
 3. Åh vem vill inte ha Sven Fristedt i soffan? :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails