söndag 22 september 2013

Älskade mönster.

Ända sedan början av juni har jag tänkt att jag måste gå och titta på utställningen Älskade mönster på Dalarnas museum. Nu i veckan slog det mig att det inte var många dagar kvar och idag, bokstavligt talat i sista stund (jag var där under sista timmen utställningen var öppen) kom jag iväg.Utställningen bygger på tryckta mönster från Westmans textilateljé här i Falun, som grundades av syskonen Inga-Lill och Bruno Westman och deras mamma Margit i början av 50-talet. Det finns även en äldre syster i syskonskaran som också bidrog med en hel del mönster, nämligen Marianne Westman, kanske mer känd som formgivare för Rörstrand och kvinnan bakom t ex Mon Amie-porslinet.


Jag är väldigt glad att jag kom iväg på utställningen! Förutom mängder av fantastiskt fina tryck gillade jag verkligen de många applikationstavlor i olika format som fanns med och där Inga-Lill Westman snillrikt använt utklippta delar från olika tryckta textilier tillsammans med andra tyger, för att bygga upp nya bilder. Åh, vad mycket lust jag fick att både trycka och applicera! 
 


Eftersom jag inte kan gå tillbaka och titta på utställningen fler gånger, tog jag ganska många bilder. Kanske kommer det några fler en annan dag.

4 kommentarer:

 1. Attans, är det minsta jag kan säga, jag o A missade utställningen. Vi som hade tänkt gå den. Tur att du tog bilder. Du mååååste visa fler.... snälla. Ha det så bra.

  SvaraRadera
 2. Aah, jag vill se mer! Önskar jag kunnat vara på plats själv. Minst två gånger.

  SvaraRadera
 3. Å, vilken fin utställning det verkar ha varit! Den skulle jag velat se.

  SvaraRadera
 4. Å, vilken fin utställning det verkar ha varit! Den skulle jag velat se.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails