torsdag 25 april 2013

Nesting.

Babynästet som min bror och svägerska önskade sig till den kommande bebisen är klart. Och detta innan ungen ens är född - här känner jag faktiskt att jag har överträffat mig själv!


Jag följde en beskrivning som jag hittade här. Jag instämmer i det hon skriver; att internet dräller av beskrivningar på babynästen, sådär så att man kan tro att varenda kotte som sytt ett också har gjort en tutorial om saken, men att ingen av dem är särskilt bra.
Min ursprungstanke var att göra kanten som en löstagbar orm, som kunde tjäna som leksak när nästet är urvuxet. Jag gissar ju att användningstiden för nästet kommer att vara ganska begränsad. Jag övergav dock den idén, eftersom jag kom på att det ju är bra om kanten sitter fast ordentligt eftersom man ska snörpa åt den. Jag tänker mig istället att jag kan erbjuda mig att sprätta loss den och sy om den till en orm när nästet inte ska användas längre.
Nästet är sytt i lite kraftigare tyger, samtliga köpta på second hand såklart. Kanten är stoppad med en hoprullad fleecepläd och vadd. Jag gjorde en innerkudde, som en lång korv, till kanten, som går att ta ut när nästet ska tvättas. Det fattas fortfarande en madrass, men det skulle min bror fixa sade han.

Förutom att jag tycker att själva madrassdelen blev lite lång (jag vet inte om det är meningen att den ska sticka ut sådär mycket i nederkanten liksom) så känner jag mig nöjd. Och jag längtar oerhört efter att få träffa den lilla personen som ska ligga i det!

10 kommentarer:

 1. Näste, det har jag aldrig hört talas om förut. Den ser ju urmysig (och snygg) ut att ligga och gosa i.

  SvaraRadera
 2. Vad färgglatt och mysigt det ser ut! Borde finnas i vuxenstorlek också :P

  SvaraRadera
 3. Supersnyggt och färgglatt! :)

  SvaraRadera
 4. Vad fint ditt babynest blev! Kul att se att tutorialen används. Tror att vi gjort själva fållen på olika sätt, kanske värt att uppdatera min tutorial.....
  Vilken fin sida du har byggt här. Drog på smile-banden när jag såg ditt namnval. Fyndigt!
  MVH
  Ulrika

  SvaraRadera
 5. Riktigt, riktigt fint babynäste! Jag förstår att du längtar efter den tilltänkte användarens ankomst.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin!

  ...och jag tror, baserat på mina bäbiserfarenheter att ett sånt där nest som går att dra ihop har längre användningstid än de där kantiga små lådorna som finns att köpa. Först som sovplats och sen som omkulltippningsskydd för den där tiden när bäbisen vill, men inte riktig kan sitta själv ;)

  SvaraRadera
 7. där är det ju! kul att se!
  det är nog bara bra att underdelen sticker ut lite, då kan ju även en lång bebis ligga där :-)
  så fint med olika tyger och färger!

  SvaraRadera
 8. Så helt vidunderligt fint! Sådär skulle jag oxå vilja sova.

  SvaraRadera
 9. Vad fint det blev! Synd att du övergav orm-idén, jag var så väldigt nyfiken på hur du skulle lösa det ;)
  Snyggt med olika tyger.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails