torsdag 7 mars 2013

Senap och rosor.

Som så många andra i bloggvärldens retro- och loppishörna är jag förtjust i gamla täcken. För ett par veckor sedan hittade jag ett tjusigt exemplar på Myrorna; senapsgult med rosor i vad som nog bäst beskrivs med det lite slitna uttrycket smutsiga pasteller. Och som om inte det vore nog fyndade jag ännu några veckor tidigare ett par gamla gardinkappor i senapsgult med något slags rosenmönster. Vad kan jag säga, jag gillar senapsgult! Tydligen i kombination med rosor också.

I alla fall så lade jag dem på golvet tillsammans för att se om de skulle trivas ihop. Det verkade de göra. För att bryta upp den senapsfärgade symbiosen en smula adderade jag några lagom färgmatchade föremål till kompotten och sedan tog jag bilder. Många bilder. Märkligt hur kul det faktiskt är att lägga ut grejer och sedan krypa omkring och fota dem ur olika vinklar, flytta en sak här och där, ändra någon inställning etc etc. Kanske är det inte lika roligt att titta på alla bilderna, men några stycken klarar ni va?
Förresten, om någon tror att man måste kemtvätta gamla täcken, som det står på etiketten åtminstone till mina att man ska, så kan jag berätta att jag tvättat alla mina tre i maskin med gott resultat. Fintvätt, separat centrifugering och sedan torktumlare på låg värme. Inga problem.

7 kommentarer:

 1. Fint! Kul med lite ovanliga färger och mönster (i alla fall för mig var dom ovanliga). :)

  SvaraRadera
 2. Gillar massor! Härliga färger och mönster! själv brukar jag testa och slänga allt jag inhandlar på loppis i maskinen på minst 60 grader och för det mesta går det bra - har till och med tvättat våra trasmattor på det sättet. (jag är allergisk mot kvalster och dom dör inte om man inte tvättar allt i 60 grader)

  SvaraRadera
 3. Vad är det man brukar säga? A match made in heaven?! :)

  SvaraRadera
 4. Så matchigt täcke och gardin! Nästan samma mönster! Gillar också gamla täcken, har två ärvda.

  SvaraRadera
 5. Förstår precis hur kul du hade det! Ibland fin s det ju i gen hejd på hur petig man kan vara vid fototillfällen! Allt på rätt plats! Fint täcke också!

  SvaraRadera
 6. Fint :-) Blir också sugen på att samla och göra loppisfynd, och sy och greja, men just nu tar bebisen all tid i anspråk (konstigt hur någon så liten kan ta så mycket tid), så jag får pausa skaparlusten ett litet tag. Fast snart är det dags att fixa till hennes rum, så då... ;-)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails