torsdag 21 mars 2013

DIY påskkrans!

För att göra en påskkrans som den jag visade igår, börja med att leta igenom dina gömmor och närmaste loppisar efter påskpynt. Ägg, fjädrar, tuppar, påskkärringar, kycklingar, harar, fåglar, tygblommor; ja, vad som helst som är påskigt och vårigt. Glöm inte att köpa några riktigt fula saker också!
Sedan behöver du en stomme. Jag började med att göra en enkel krans av björkris, som jag lindade tunn ståltråd runt. Den behöver inte vara särskilt tjock eller stadig, min var inte ens så värst rund från början.

Det fina med att använda kvistar är att det blir lite extra "spret" runt kransen, men det går också bra att göra en slät stomme av tjockare ståltråd. Linda isåfall tygtrasor runt, så är det lättare att limma på saker sedan. Självfallet kan man också köpa en färdig kransstomme om man hellre vill det.


När stommen är färdig, är det bara att fatta limpistolen i ett stadigt grepp och börja limma fast pyntet! Jag började med att fästa fjädrar med jämna intervall runt kransen, sedan några blommor och därefter fyllde jag på med större figurer.

Ägg, småfigurer och fler blommor passar bra att fylla ut eventuella hål med. Glöm allt vad du lärt dig om måttfullhet och god smak, här är det horror vacui som gäller! När du känner dig nöjd med kransen och/eller det inte får plats mer pynt, är det bara att knyta eller limma fast ett fint band att hänga upp den i, sedan är den klar!


Jag kan verkligen rekommendera alla att göra en krans, det är hur kul som helst! Passar säkert bra att göra tillsammans med barn också, men då kan man välja ett annat lim eftersom det är lätt att bränna sig på limpistolen.

Den uppmärksamma noterar att det här inte samma krans som den jag visade igår. Jag var helt enkelt tvungen att göra en till bara för att det var så roligt.

Uppdatering: Kolla in Sofias snygga krans som hon gjort tillsammans med sin dotter! Även TrådTanten har inspirerats till en fin påskkrans!

10 kommentarer:

 1. Aha! Mycket bra idé, hade jag inte haft köpstopp skulle jag ha rusat in på närmsta loppis och köpt ljusmanshetter och påskpynt. Dom är vansinnigt kitchsiga och alldeles underbara:)

  SvaraRadera
 2. Ruskigt fin! Hur mycket påskpynt har du egentligen? Jag äger inte ens en liten hare.

  SvaraRadera
 3. Ytterst bra idé! Och så lätt att tillämpa på höstäpplen, garntomtar eller vad man nu vill fira för årstidsankomst. Tack för bra DIY!

  (P.S. Tror det finns limpistoler med lite lägre temperatur som är anpassade för barn också. Så alla kan vara med!)

  SvaraRadera
 4. Hej,
  kolla in
  http://tulavippan.blogspot.se/2013/03/tyg-och-otygs-paskkrans.html

  SvaraRadera
 5. helt superhärlig krans! en sån där som får mej att ångra att jag inte shoppat en massa påskljusmanchetter på loppis...

  SvaraRadera
 6. Kanske dags att införskaffa en limpistol, det där verkade ju jätteroligt!

  SvaraRadera
 7. Din krans är helt underbar. Kika in hos mig och se hur min krans blev efter att jag snott din idé!

  SvaraRadera
 8. Helt underbar!! <3 Önskar att jag hann fixa en jag också..men svårt med tid nu när allt kretsar runt den skadade sonen.
  Hoppas att du får en toppenfin påskhelg! <3
  Kramar
  Sanna

  SvaraRadera
 9. Jag gjorde en liknande förra julen (ja, med julsaker förståss).
  https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=10150455990424177&set=pb.772954176.-2207520000.1364666979&type=3&theater

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails