torsdag 28 februari 2013

Marmorerade kuvert.

För en oherrans massa år sedan, kanske i skarven mellan 80- och 90-talet, hade mina föräldrar, jag och min bror en pysseldag tillsammans med en annan familj och marmorerade papper. Sedan har de där papprena hängt med i några gömmor (jag har ju sagt att man aldrig ska slänga potentiellt pysselmaterial) tills i höstas någon gång, när jag fick ett ryck och gjorde kuvert av nästan allihop.Det är väldigt kul att göra kuvert. Har ni provat det? Jag tog ett helt vanligt vitt C6-kuvert och sprättade försiktigt isär de klistrade sidorna, så att jag kunde vika ut det och använda som mall till de nya kuverten. Jag satte fast mallen på de marmorerade pappren med ett par klämmor och bara klippte runt. Det blev kanske inte perfekt rakt, men det gick mycket fortare än att rita först. Sedan var det bara att vika och klistra ihop.

Det fina kalligrafisetet som fick vara rekvisita på bilderna, köpte mina föräldrar åt mig när de var i Kina för några år sedan.

13 kommentarer:

 1. Vad kul att pappren kom till användning :) Man ska verkligen inte slänga något!

  SvaraRadera
 2. Precis vid samma tid gick jag i gymnasiet och hängde i skolans bildsal om helgerna. Där marmorerade jag och mina kompisar papper i massor. Sen vek vi askar av dem. Har fortfarande kvar flera. Minns att det var väldigt kul!

  SvaraRadera
 3. Vilka ursnygga kuvert du gjort. Gillar också ditt färgade garn.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 4. Jag har också kvar några såna papper :)
  Det vore roligt att prova att göra nya.

  SvaraRadera
 5. Enkelt och så himla fint, det håller jag verkligen med om

  SvaraRadera
 6. Så skojigt, för jag har också en sån hög kvar från barndomen :-)
  Jag och min far gjorde såna där ett tag. Och han gjorde en del själv också, som han sedan använde när han band in böcker. Hmmm...undrar var den har tagit vägen... får börja leta nu! Himla snyggt som kuvert :-)

  SvaraRadera
 7. Vad snyggt det blev. Och vilka superläckra färger!

  SvaraRadera
 8. Fina kuvert - kul att du sparade papperen! Marmorerade också på åttiotalet men har bara kvar en marmorerad sten!

  SvaraRadera
 9. nu hittade jag garnet till raggsockorna. Det är Opal (nr 750), du hittar det här: http://www.opalsockyarn.com/Hundertwasser3.html

  SvaraRadera
 10. jag hittade förresten samma märke på Garnkorgen http://www.garnkorgen.se/index.php/cPath/21_25_511

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails