söndag 7 oktober 2012

Höstpyssel.

I förmiddags roade min mamma och jag oss med att tillverka rosor av lönnlöv. Jag såg dem hos Klockarbarn häromdagen och blev påmind om att jag också velat testa att göra sådana. Vi blandade gula och röda löv och gjorde en gemensam bukett.


När man håller på med löven blir man nästan överväldigad av hur vackra de är. Det här lövet skiftade i så gott som alla färger ett löv kan tänkas ha - från grönt via gult till orange, rött, lite brunt och nästan svart.


Den färdiga buketten fick ingå i ett litet stilleben i mina föräldrars hall.

Vill du göra en egen rosenbukett så finns det en bra beskrivning här t ex.

8 kommentarer:

 1. Åh, det där har jag tänkt göra någongång. Det blir ju så himla fint!

  SvaraRadera
 2. Härligt höstlikt och fint!

  SvaraRadera
 3. Härligt höstiga rosor!

  Visst är lejontyget härligt, det är ursprungligen ett örngott inköpt på hemtex för herrans många år sedan. Tyvärr har jag bara små spillbitar kvar av det (några lapptäckslappar), så det finns inte så mycket att byta bort.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt att något så fint kan bli vackert även i annan form. Jag menar, löven känns fullkomna som de är.

  SvaraRadera
 5. Så vackert!!! Var själv tvungen att ge mig ut och fotografera alla olika sorters löv, i alla sorters former, och i alla färgnyanser - och göra ett collage av det. OCH måla en trähäst höstigt gul och starta upp ett vantsticke...naturen inspirerar!!

  SvaraRadera
 6. Så fint. Precis såna gjorde jag och min mamma i lördags! Foton kommer snart på min blogg, tror mom hade sett dem hos 365 slöjd!

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails