måndag 15 oktober 2012

F*** cancer - rosa återbruksmåndag.

Den här veckan är det tema Rosa Bandet i återbruksutmaningen. Det är Klockarbarn som tagit initiativet till detta, liksom till hela utmaningen. Det känns viktigt att delta, eftersom jag i likhet med många andra, känner eller har känt personer som drabbats. Bröstcancer är anledningen till att jag aldrig fick lära känna min farmor; hon insjuknade nämligen redan när hon var i 40-årsåldern, och fick senare ett återfall i sjukdomen, som gjorde att hon dog strax innan jag föddes.
Jag kom hem igår kväll efter en helgs bortavaro och flera timmars tågresa från Göteborg, och insåg att jag glömt bort det rosa temat. Jag hade i alla fall tänkt ut vad jag skulle göra, så jag skred till verket, mer på grund av viljestyrka än av skaparlust. Självklart blev det inte riktigt så bra som jag hade tänkt mig heller, mönsterpassningen blev lite off och sådär. Men jag fick i alla fall ihop en liten necessär eller pennskrin, sminkväska, portmonnä eller vad man nu vill använda den till. Tyget, liksom fodret, går delvis i rosa och båda tygerna är återbrukade från olika sängkläder. Jag valde ett svart blixtlås för att bryta av lite mot det rosagulliga och det är också återbrukat. Med inspiration härifrån gjorde jag ett pärlat hänge till blixtlåset också.Necessären är till salu för 100 kr (porto ingår i priset) och de pengarna går självfallet till Cancerfonden. Lämna en kommentar med din e-postadress om du vill köpa, så kontaktar jag dig. Först till kvarn gäller!
Och om man vill köpa, men inte tycker att det känns ok att ha f-ordet på sina prylar, så är det bara att knipsa av hänget med närmsta tång. :)

14 kommentarer:

 1. Åh vilken läcker! Man är sugen...Min svärmor har fajtats mot sin cancer alldeles nyligen...Alla känner nog nån som drabbats eller drabbas själv.

  SvaraRadera
 2. Jag köper den gärna! Om ingen annan hunnit före på något vis.

  SvaraRadera
 3. Jo, just det: pianycaffa(kanelbullemojäng) gmail.com

  SvaraRadera
 4. Den är din Lopplisa! Jag kontaktar dig ikväll.

  SvaraRadera
 5. Fin och sydd för ett fint ändamål, dubbelpoäng!

  SvaraRadera
 6. Snygg, gillar blixtlåshänget!

  SvaraRadera
 7. Bra gjort! O fin är den!
  Glad att andra bidrar till rosa bandet denna månad.
  Hade tänkt dra igång en insamling i år igen, men det har blivit för mycket med allt annat.
  Så heja dig :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstår jag. Jag tänkte bland annat på dig och din mor när jag sydde, faktiskt. <3

   Radera
 8. Superfin design och utförande!

  SvaraRadera
 9. Så härligt att se att "Fuck Cancer" lever vidare efter Olivers bortgång.

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails